today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Νάνσι Πελόζι: Ο Τραμπ έχει εμπλακεί σε “συγκάλυψη”

Την ώρα που οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο συζητούν την πιθανή έναρξη μιας διαδικασίας παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει εμπλακεί σε μια “συγκάλυψη”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στο Καπιτώλιο με Δημοκρατικούς βουλευτές, η Πελόζι τόνισε: “Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Και πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εμπλακεί σε μια συγκάλυψη”.

Οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν τη Βουλή και ο Τραμπ έχουν εμπλακεί σε μια οξεία αντιπαράθεση, με αντικείμενο το κατά πόσο οι πρώτοι δικαιούνται να ερευνήσουν τις ενέργειές του. Ο πρόεδρος αρνείται να συνεργαστεί σε αλλεπάλληλες έρευνες που έχουν ξεκινήσει διάφορες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Οι έρευνες αυτές ποικίλλουν σε αντικείμενο: αφορούν από το αν ο Τραμπ παρακώλυσε το έργο της δικαιοσύνης κατά την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 μέχρι τα οικονομικά δεδομένα του ιδίου και των επιχειρήσεών του. Πάντως η Πελόζι και άλλοι υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί προσπαθούν επί μήνες να περιορίσουν τις φωνές των νεότερων συναδέλφων τους που ζητούν επίμονα να ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής του προέδρου. Το αίτημα αυτό επανήλθε σήμερα, αφού ο πρώην νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκάν αγνόησε την κλήτευση της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων να καταθέσει ενώπιον της.

“Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι τουλάχιστον η έναρξη της διαδικασίας παραπομπής θα μας έδινε τη δυνατότητα να φέρουμε μάρτυρες στο Κογκρέσο. Απλώς προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς θα φτάσουμε στην αλήθεια”, είπε ο Δημοκρατικός βουλευτής Μαρκ Πόκαν μιλώντας στο MSNBC.

Η Πελόζι και άλλα κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου πρόκειται να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν την ανάπτυξη των υποδομών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ