today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Μ.Κεφαλογιάννης: Ο κ. Τσίπρας έχει να επιλέξει ανάμεσα στην ήττα και την συντριβή

Το δικό του μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών έστειλε από τη Λάρισα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στα πλαίσια της περιοδείας του στην περιοχή.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μαζί με την βοήθεια του ελληνικού λαού να προχωρήσουμε σε μια πολιτική που θα βγάλει την χώρα στο ξέφωτο», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας έχει να επιλέξει ανάμεσα στην ήττα και την συντριβή».

Επίσης είπε πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε προκηρύξει νωρίτερα τις εθνικές εκλογές , σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πια θα είναι η εξέλιξη γι αυτό και κάνει μια διαχείριση ήττας».

 

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτές οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Ελπίζω η ήττα του κ. Τσίπρα με την απόφαση που ήδη έχει πάρει ο ελληνικός λαός, να τον οδηγήσει για να καταθέσει την εντολή που έχει λάβει μέχρι σήμερα» σημείωσε.

 

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι η Ν.Δ «περιμένει ένα καθαρό μήνυμα και ένα μήνυμα που θα πιστοποιεί την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη» για να συμπληρώσει πως «εμείς είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας».

 

Επίσης είπε ότι «θέλουμε να είμαστε ισχυροί μέσα στην Ευρώπη», ενώ εκτίμησε πως «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα διαδραματίσει και την επόμενη θητεία ένα σημαντικό ρόλο στα θέματα που ενδιαφέρουν και την Ελλάδα».

 

«Δεν είμαστε στην Ευρώπη απλώς για να παρουσιαστούμε. Στην Ευρώπη είμαστε για να πρωταγωνιστήσουμε» είπε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ και συμπλήρωσε: «Θέλουμε ο ελληνικός λαός να μας δώσει την δύναμη για να την κάνουμε δύναμη της Ελλάδας στην ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και της ασφάλειας στα εθνικά θέματα».

 

Μιλώντας για τα οφέλη της Ελλάδας εντός της Ε.Ε είπε ότι υπάρχουν και πολιτικά αλλά και οικονομικά οφέλη για την χώρα μας, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα είναι πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι».

 

Τέλος σχετικά με το στρατιωτικό σκέλος της Ε.Ε στα ζητήματα της ασφάλειας στην περιοχή, τόνισε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες οι οποίες είναι σε «υβριδική» μορφή και υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για να προχωρήσουμε στην κοινή αμυντική θωράκιση της Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ