today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Τα Σκόπια στον τελικό της Eurovision ως “Βόρεια Μακεδονία”

Με την πρόκριση δέκα ακόμη χωρών από τις δεκαοκτώ που διαγωνίστηκαν στο δεύτερο ημιτελικό, ολοκληρώθηκε η λίστα των συμμετεχόντων στον τελικό του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.Η Ρωσία, η Ελβετία, η Μάλτα, η Ολλανδία, το Αζερμπαϊτζάν, η Σουηδία, τα Σκόπια, η Αλβανία, η Δανία και η Νορβηγία είναι οι δέκα χώρες που κατάφεραν να προκριθούν και που μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λευκορωσία, τη Σερβία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Αυστραλία, την Ισλανδία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σλοβενία, που προκρίθηκαν στον πρώτο ημιτελικό, καθώς και τις «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) και φυσικά την διοργανώτρια Ισραήλ συμπληρώνουν τις συμμετοχές του Τελικού.

Θυμίζουμε πως στον πρώτο ημιτελικό συμμετείχαν 17 χώρες, εκ των οποίων πέρασαν στον τελικό οι δέκα, ανάμεσά τους η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love», αλλά και η Κύπρος με την Τάμτα και το «Replay». Παράλληλα, οι διοργανωτές του διαγωνισμού συνδύασαν την εμφάνιση της Dana International, με ένα μήνυμα αγάπης το οποίο και θέλησαν να περάσουν, δείχνοντας πλάνα από το κοινό, με ερωτευμένα ζευγάρια να φιλιούνται και γύρω τους να σχηματίζεται μια καρδιά. Ερμήνευσε Bruno Mars και «Just the way you are».

Στον Β΄ Ημιτελικό τις εντυπώσεις έκλεψε ο Sergey Lazarev που εκπροσωπεί για δεύτερη φορά τη Ρωσία και λέγεται ότι είναι το μεγάλο φετινό φαβορί για να νικήσει τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Το «Scream» είναι μια δυναμική μπαλάντα, σε σύνθεση του Έλληνα συνθέτη, Δημήτρη Κοντόπουλου, ενώ τη σκηνική παρουσία επιμελήθηκε ο επιτυχημένος χορογράφος, Φωκάς Ευαγγελινός.

Να σημειωθεί ότι στο Μ.Μαξίμου απεύχονταν την πρόκριση των Σκοπίων στον ημιτελικό, ειδικά μια βδομάδα πριν τις εκλογές, με τον Ελληνικό λαό να θυμάται τη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, και τους παρουσιαστές της ΕΡΤ να αποκαλούν τα Σκόπια με το νέο τους όνομα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ