today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Η αναγκαιότητα της συμμετοχής στις Εκλογές της 26ης Μαΐου

Σε λίγες ημέρες ο Ελληνικός λαός μετά από μια πενταετία  θα κληθεί να εκλέξει τους εκπροσώπους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και τους αιρετούς  αντιπροσώπους σε όλους τους βαθμούς της αυτοδιοίκησης. Μέσα από τη διαδικασία αυτή που αναδεικνύει τους πολίτες σε ρυθμιστές των εξελίξεων θα δοθεί η δυνατότητα αξιολόγησης των πεπραγμένων σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε κόμματα, παρατάξεις, ευρωβουλευτές και αιρετοί να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους. Φυσικά οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψιν και τις σχέσεις όλων αυτών με την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας, καθώς αυτή καθορίζει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις αποφάσεις όλων όσων αναφέραμε.

 Γράφει ο Βασίλης Πολυμερόπουλος

Τα κριτήρια επιλογής  οφείλουν να είναι αυστηρά να έχουν πρωτίστως πολιτικά χαρακτηριστικά και να είναι αναγκαίο  να συνάδουν με την υπερψήφιση των αντίστοιχων ψηφοδελτίων που αντιπροσωπεύουν το ιδεολογικό και αξιακό σύστημα των ψηφοφόρων. Από τα τέλη της Άνοιξης του 2014 επήλθε μια σημαντικότατη μετατόπιση προς το κυβερνών κόμμα, αλλά και την αυτοδιοικητική του παράταξη στην Περιφέρεια Αττικής. Μετά από πέντε έτη αποδείχθηκαν περίτρανα πως οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις ήσαν απόλυτα ψευδείς υποθήκευσαν δε την ανεξαρτησία μας έως και το 2060. Παράλληλα η κυβέρνηση των προθύμων υπέγραψε την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών ενώ όλους εμάς που υπερασπιζόμαστε το Ιερό Όνομα της Μακεδονίας που δεν είμαστε λάτρεις των οικονομικών μοντέλων χωρών της Λατινικής Αμερικής μας κατηγορεί άκριτα για οτιδήποτε κάθε φορά εξυπηρετεί την πολιτική της.

Όσον αφορά την πολύπαθη Περιφέρεια Αττικής, η κ. Δούρου και η παράταξη της έδειξε παντελή ανικανότητα στην αντιμετώπιση των παντός είδους προβλημάτων που ταλανίζουν την τεράστια αυτή Περιφέρεια. Πλείστα ολέθρια λάθη και τεράστια απογοήτευση είναι τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης περιόδου.

Στις 26 Μαΐου έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε τις υπάρχουσες παθογένειες. Κατά την τελευταία δεκαετία παρατηρείται σημαντική αύξηση της αποχής από τις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις. Η απογοήτευση, αλλά και η απαξία των πάντων πρυτανεύουν. Πολίτες κάθε ηλικίας αρνούνται να συμμετάσχουν ενώ συχνά επιλέγουν το άκυρο ή το λευκό. Δεν αξιοποιούν το υπέρτατο δημοκρατικό τους δικαίωμα και δεν αναδιαμορφώνουν το μέλλον τους. Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή νοοτροπίας και η συμμετοχή στη μάχη της 26ης Μαΐου. Η επιβαλλόμενη πολιτική αλλαγή επιτάσσει τη συμμετοχή όλων μας. Με πρωτοπόρα τη νέα γενιά, με στόχο μια Νέα Ελλάδα και μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη Αττική Γη, ας οδεύσουμε συντεταγμένα προς τις κάλπες. Το οφείλουμε στο ελπιδοφόρο αύριο και το πλήρες αγώνων παρελθόν μας.

Ο Βασίλης Πολυμερόπουλος είναι συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και  υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με την Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική», του Γ. Πατούλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ