today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

ΟΗΕ: Στην Ελλάδα οι περισσότερες αφίξεις μεταναστών για το 2019

Σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο ΟΗΕ περίπου 17.000  μετανάστες και πρόσφυγες που προσέγγισαν από θαλάσσης την Ευρώπη το διάστημα Ιανουαρίου- Μαιου, εκ των οποίων 7.839 έφτασαν στην χώρα μας η οποία και εμφανίζεται να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων για το 2019.

Πρόκειται για αριθμό αισθητά αυξημένο σε σχέση με τους 5.219 που έφτασαν στην χώρα μας το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Αναλυτικότερα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2019, συνολικά 16.526 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στην Ευρώπη τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (ΙΟΜ) στην Ισπανία «οι περισσότεροι από τους μισούς που έφτασαν στη χώρα το έκαναν τις πρώτες 31 ημέρες του έτους και πάνω από τα 2/3 τις πρώτες 60 ημέρες».

Περισσότεροι από τους μισούς μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφονται στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, έχοντας προσεγγίσει τις εν λόγω χώρες από την Ανατολική Μεσόγειο.

Για αυξημένο αριθμό καταγεγραμμένων αφίξεων κάνουν λόγο και οι αρχές των Δυτικών Βαλκανίων.

Από τον Μάρτιο του 2019, συνολικά 5.272 μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφηκαν στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία, δύο φορές περισσότεροι από τους 2.595 που καταχωρήθηκαν το 2018 και στις τρεις χώρες και 12 φορές περισσότεροι τους 425 που καταγράφηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2017.

Στην έκθεση του ΟΗΕ αναφέρεται, επίσης, πως για την ίδια περίοδο 493 άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν το ταξίδι προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αφίξεων από την θάλασσα καταλαμβάνει η Ισπανία με 7.202.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ