today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Να κοιτάξουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία με το κεφάλι ψηλά

H Νέα Δημοκρατία έχει συνδέσει άρρηκτα την πορεία της μέσα στα χρόνια με την θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η παράταξη που ενέταξε την Ελλάδα στην Ένωση και στα δύσκολα κράτησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία. Και αυτό, διότι εμείς πιστεύουμε ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, ο φυσικός μας χώρος και η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας.

Σε όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι, μας καλούσαν να δούμε την Ευρώπη σαν εχθρό και όχι σαν σύμμαχο, σαν πρόβλημα και όχι σαν λύση, σαν δύναμη οπισθοδρόμησης και όχι σαν εργαλείο εξέλιξης και ανάπτυξης.

Όλοι σήμερα ξέρουμε, ότι αυτές οι απόψεις κατέρρευσαν από την πραγματικότητα και μαζί τους όλοι οι μύθοι, οι αυταπάτες και οι πειραματισμοί.

Η άνοδος του λαϊκισμού και των άκρων ήταν συνέπεια όλων αυτών των αναχρονιστικών και μικρόφθαλμων αντιλήψεων. Και για τη χώρα μας οι συνέπειες αυτές ήταν ακόμη πιο ορατές και επίπονες.

Σήμερα που οι αντιλήψεις αυτές κατέρρευσαν με πάταγο, πρέπει εμείς να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, σε έναν δρόμο ανάταξης και ευημερίας. Και αυτός ο δρόμος περνάει και πάλι από την Ευρώπη. Γι’ αυτό και αυτές οι Ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία. Πρόκειται για μια μάχη που δίνει το παρελθόν με το μέλλον της χώρας και που θα κρίνει ουσιαστικά την πορεία ανάταξης της χώρας από τις θλιβερές συνέπειες των νοοτροπιών και των πρακτικών του παρελθόντος, οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα να πορεύεται στους ανοιχτούς δρόμους της Ευρώπης με το κεφάλι σκυμμένο.

Σε αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια ήθελαν -και δυστυχώς το πέτυχαν- τη χώρα μας ουραγό σε μια Ευρώπη ευκαιριών, δυνατοτήτων και προκλήσεων, εγώ απαντώ, ότι  θέλω να τη δω στη θέση που της αξίζει, δηλαδή στη θέση του πρωταγωνιστή.

Με τη δύναμη των πολιτών θα αγωνιστώ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο για τα θέματα που αγγίζουν άμεσα τις ζωές όλων μας, την καθημερινότητα και το μέλλον μας. Με προτεραιότητα τα εθνικά μας θέματα στον απόηχο της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, θα αγωνιστώ με καθαρή φωνή και θα δώσω τη μάχη δυνατά για την Ελλάδα  και μαχητικά για τους Έλληνες. Θα αγωνιστώ για το μέλλον των παιδιών μας, εντός και εκτός συνόρων, στη νέα ψηφιακή εποχή με έμφαση στις ευκαιρίες απασχόλησης προκειμένου οι νέοι μας να έχουν σύγχρονες και καλά αμειβόμενες δουλειές στον τόπο τους. Θα αγωνιστώ για την επένδυση στην περιφερειακή ανάπτυξη και την ψηφιακή καινοτομία, καθώς αποτελεί μονόδρομο, για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης για τη χώρα, με αιχμή του δόρατος την αξιοποίηση των καινοτόμων εφαρμογών των ΤΠΕ και την προσαρμογή τους στις τοπικές ανάγκες κάθε περιοχής.

Αυτή τη μάχη θέλω να δώσω με αίσθημα ευθύνης και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Ελλάδας και του λαού μας. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι το ευρωπαϊκό όραμα βασίζεται σε διαχρονικές ελληνικές έννοιες, όπως είναι η προκοπή και το φιλότιμο.

* Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων και Β΄ Αθηνών, Εκπρόσωπος Τύπου, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ