Φακές αλάδωτες της Μεγ. Παρασκευής – Οι νηστίσιμες συνταγές του ThePresident

5031

Για τις φακές θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό φακές ψιλές
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 δαφνόφυλλα
λίγο ξίδι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις φακές και τις καθαρίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις φακές και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τις στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις φακές, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας μαζί με χλιαρό νερό να τις σκεπάζει.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να χυλώσει η σούπα.

Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Μαριάννας Ευθυμίου Γλάρου “Νηστήσιμα και Σαρακοστιανά” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Εν Πλω”