today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Απολογούνται σήμερα οι Αλ.Λυκουρέζος και Θ.Παναγόπουλος

Οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος αναμένεται να βρεθούν σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθούν.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος διώκεται για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa.

Οι κ. Λυκουρέζος και Παναγόπουλος ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αριστείδης Φλώρος.

Η υπεράσπιση του  κ. Λυκουρέζου αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα για παραβίαση του νόμου για το τεκμήριο αθωότητας καταθέτει.Ο δικηγόρος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής ανέφερε πως αφορμή για την αγωγή ήταν οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα που τον καθιστούσε ένοχο πριν ακόμα απολογηθεί.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ