today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Σ. Καπράλος: «Στο Τόκιο θα ξεπεράσουμε τους 100 αθλητές»

Σε μια όμορφη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της HOLMES PLACE στο Μαρούσι, έγινε η επίσημη παρουσίαση χορηγίας της εταιρείας προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» στο δρόμο προς το Τόκιο 2020.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, η επικεφαλής των HOLMES PLACE στη χώρα μας, Έλλη Φλέγγα, και αρκετοί αθλητές που έχουν πάρει ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο λόγος για τον Απόστολο Χρήστου (κολύμβηση, 100μ, 200μ ύπτιο), τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου (καλλιτεχνική κολύμβηση, ντουέτο), την Κατερίνα Δίβαρη (ιστιοπλοϊα, ιστιοσανίδα), την Κρίστι Αναγνωστοπούλου (στίβος, δισκοβολία) και την Λίλη Αλεξούλη (στίβος, μήκος).

Η κα. Φλέγγα τόνισε στους αθλητές ότι τα γυμναστήρια-αθλητικά κέντρα της εταιρείας θα βρίσκονται στη διάθεσή τους στο πλαίσιο της προετοιμασίας που κάνουν και θα είναι στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν. «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους αθλητές μας και χαιρόμαστε που βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια. Πολλά συγχαρητήρια για ό,τι έχουν καταφέρει έως τώρα και καλή επιτυχία στη μεγάλη διαδρομή που έχουν κι ελπίζουμε να είμαστε κι εμείς εκεί για να τους απολαύσουμε», είπε η κα. Φλέγγα.

Οι αθλητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνεργασία της ΕΟΕ με τα HOLMES PLACE, αφού αποτελούν μια πρόσθετη και πολύτιμη βοήθεια στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Τόκιο, με την ελεύθερη χρήση των εγκαταστάσεων που διαθέτουν σε πολλά σημεία της Αθήνας.

«Αυτή η κίνηση μας δίνει μια περαιτέρω ώθηση στην προσπάθεια που κάνουμε, γιατί νιώθουμε ότι έχουμε έναν σύμμαχο δίπλα μας. Τα γυμναστήρια HOLMES είναι ένα κίνητρο για εμάς και μας δίνουν την ευκαιρία να δουλέψουμε πιο σκληρά», είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Χρήστου.

«Είναι πολύ σημαντική για εμάς τους αθλητές όλη αυτή η στήριξη που μας προσφέρουν τα HOLMES. Η γυμναστική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι για το άθλημα του κάθε αθλητή», δήλωσε η Κατερίνα Δίβαρη.

«Η στήριξη είναι σημαντική και στο κομμάτι της ψυχολογίας, γιατί αισθανόμαστε ότι δεν παλεύουμε μόνοι μας. Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια, ελπίζω να σας ανταμείψουμε με τις προσπάθειές μας», τόνισε η Λίλη Αλεξούλη, ενώ η συναθλήτριά της Κρίστι Αναγνωστοπούλου, δήλωσε ότι στόχος της είναι μια ακόμη συμμετοχή στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του 2020.

«Είναι σημαντικό για μας, που δεν έχουμε εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά, να μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτές των HOLMES. Μας φτιάχνουν και τη διάθεση να αθλούμαστε σε έναν τόσο όμορφο χώρο», τόνισε η Εβελίνα Παπάζογλου, ενώ  η συναθλήτριά της στο ντουέτο Ευαγγελία Πλατανιώτη είπε: «Ευχαριστούμε πολύ τα γυμναστήρια για τη βοήθεια που μας παρέχουν. Στόχος μας με την Εβελίνα Παπάζογλου είναι μια ακόμη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα HOLMES PLACE, γιατί χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά τους δίνουν την ευκαιρία στους αθλητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σε καταπληκτικές συνθήκες να γυμνάζονται μέσα ή έξω από το νερό, ανάλογα από τις ανάγκες που έχει ο καθένας. Και βεβαίως τέτοιου είδους προφορές βοηθούν τα παιδιά να αισθάνονται ότι έχουν από πίσω τους και άλλους υποστηρικτές. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ τα HOLMES PLACE», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Καπράλος.

Για τις προκρίσεις στο Τόκιο και των αριθμό των αθλητών που θα πλαισιώσουν την Ολυμπιακή αποστολή, είπε: «Έχει μεγάλη σημασία αν θα προκριθούν τα ομαδικά αθλήματα. Αν προκριθούν τα τρία ομαδικά αθλήματα, όπως ελπίζουμε για το μπάσκετ ανδρών και την υδατοσφαίριση ανδρών – γυναικών, τότε νομίζω θα ξεπεράσουμε τους 100 αθλητές και αθλήτριες».

Για τις αλλαγές στις ώρες διεξαγωγής του αγωνιστικού προγράμματος στο Τόκιο, που αποφάσισαν οι Ιάπωνες διοργανωτές και η ΔΟΕ, τόνισε: «Υπάρχουν αλλαγές που έχουν σχέση με νέα αθλήματα που μπαίνουν τώρα στο πρόγραμμα, κάποια από αυτά είναι άγνωστα στην Ελλάδα και επομένως δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν αλλαγές που λόγω της διαφοράς ώρας με την Ιαπωνία τελικά αγωνίσματα της κολύμβησης και του στίβου θα γίνονται πρωινές ώρες, άρα πρέπει οι αθλητές να συνηθίσουν να αγωνίζονται πρωί. Υπάρχουν βέβαια και συνεχείς αλλαγές που κάνει η ΔΟΕ στην προσπάθειά της να φέρει πιο κοντά τους νέους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και βεβαίως ψάχνοντας να βρει ποια είναι η χρυσή τομή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ