Μύδια Προβενσάλ – Νηστήσιμες Συνταγές από το ThePresident

2410

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε: 

❖ 1 κιλό μύδια
❖ 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
❖ 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
❖ 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
❖ 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
❖ Σέλινο ψιλοκομμένο
❖ 1/2 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
❖ 250 γραμμάρια ντοματάκια αποφλοιωμένα
❖ Αλάτι–πιπέρι
❖ 1/2 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
❖ 1 φύλλο δάφνης

1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια.
2. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 6-7 λεπτά να βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
3. Σε ένα τη γάνι βάζουμε λάδι, και σοτάρουμε το κρεμ μύδι, το σκόρδο, το σέλινο, και τη δάφνη και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, περίπου 5 λεπτά, ίσα-ίσα να αρχίσουν τα κρεμμύδια να ξανθίζουν.
4. Αμέσως προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
5. Προσθέτουμε το ζωμό από τα μύδια (1 ποτήρι), στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει.
6. Περιχύνουμε τα μύδια με την καυτή σάλτσα και σερβίρουμε.