today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Νηστήσιμες πένες με πέστο παντζαριου – Η συνταγή του ThePresident

Για τη συνταγή (4 μερίδες) θα χρειαστείτε:
• 4 παντζάρια βρασμένα
 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• Ελαιόλαδο
• Ξίδι
• Αλάτι-πιπέρι
• 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια για πασπάλισμα
• Μακαρόνια πένες
• 1 κύβος λαχανικών
Εκτέλεση
 
1. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα μακαρόνια με τον κύβο λαχανικών και λίγο αλάτι, (al dente) και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.
2. Ρίχνουμε τα βρασμένα παντζάρια στο μπλέντερ με το σκόρδο, το 1 φλιτζάνι καρύδια, λίγο ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι-πιπέρι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
3. Διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι και στο ξίδι και ανάλογα με το πόσο ρευστή τη θέλουμε προσθέτουμε ελαιόλαδο.
4. Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα μακαρόνια, το πέστο παντζαριού και ανακατεύουμε καλά.
5. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε αμέσως για να μην στεγνώσουν τα μακαρόνια, αλλιώς αραιώνουμε με λίγο ζουμί από την κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια.
6. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
*Αυτή η μακαρονάδα γίνεται πολύ ωραία και αλάδωτη. Αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο με χλιαρό νερό και προσθέτουμε με μέτρο αλάτι και πιπέρι.
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Μαριάννας Ευθυμίου Γλάρου “Νηστήσιμα και Σαρακοστιανά” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Εν Πλω”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ