today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Σκάνδαλο Πετσίτη ή σκάνδαλο Τσίπρα – Παππά;

Αποχρώσες ενδείξεις ότι η υπόθεση Πετσίτη «αγγίζει» και τον Πρωθυπουργό, καθότι ο «επονομαζόμενος», Μανόλο δεξί χέρι του Ν. Παππά, έχει αποδειχτεί ότι μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του.

Του Κώστα Πασίση

Η Πειραιώς αθόρυβα, αλλά μεθοδικά προχωρά σε συλλογή στοιχείων και αποδείξεων για την περαιτέρω τεκμηρίωση του θέματος και εμφανίζεται αποφασισμένη να σηκώσει ακόμη περισσότερο το σκάνδαλο, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως.
Η υπόθεση αυτή αρχίζει να ξεφεύγει του ελέγχου του Μαξίμου καθώς καθημερινά εγείρονται νέα ερωτήματα, χωρίς να υπάρχουν πειστικές απαντήσεις, αναφορικά με τον παράλογο πλουτισμό του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Παππά.

Στην πρώτη εμφάνιση της, ως εκπρόσωπος της ΝΔ, η Σοφία Ζαχαράκη επανέλαβε επιτακτικά ότι πρόκειται για σκάνδαλο «Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για το σκάνδαλο Πετσίτη – Παππά και έκανε ξανά πως δεν άκουσε. Γιατί απέφυγε ακόμα και να πει το όνομα Νίκος Παππάς; Τι ακριβώς φοβάται; Αναρωτήθηκε η κυρία Ζαχαράκη.
Ωστόσο, ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Μιλάμε συνεχώς για “σκάνδαλο Πετσίτη”. Δεν είναι ένα σκάνδαλο Πετσίτη, αλλά ένα σκάνδαλο Τσίπρα – Παππά» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα». Μια άποψη που συνυπογράφουν και πολλοί άλλοι βουλευτές της ΝΔ. Ο κλοιός της ΝΔ έχει αρχίσει να σφίγγει επικίνδυνα πλέον γύρω από το Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός διαβλέποντας τους κινδύνους που κυοφορούνται, πήρε σαφείς αποστάσεις στην τελευταία συνέντευξη του, από το στενό συνεργάτη του Νίκου Παππά τον οποίο απέφυγε να καλύψει, προκαλώντας νέες απορίες για το βάθος αυτής περίεργης υπόθεσης.

Στην ίδια γραμμή, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του πρόεδρου της ΝΔ, κινούνται και πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Στην Πειραιώς υπενθυμίζουν χαρακτηριστικά:
-Ο κυβερνητικός κ. Τζανακόπουλος δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι δεν γνωρίζει τις σχέσεις του κ. Παππά με τον Αρτεμίου, αφήνοντας υπονοούμενα για τους συνταξιδιώτες στη Βενεζουέλα.
-Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Συντακτών, ανέφερε ότι «γνωρίζει αυτό που επιβεβαίωσε ο Ν. Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν στην Καισαριανή» με τον κ. Πετσίτη. Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, όλα είναι προς διερεύνηση».
–Ο κ. Γ. Μουζάλας επίσης επεσήμανε με νόημα στον τηλεοπτικο σταθμό (Open TV, ότι «ακόμη και ο κ. Παππάς αν χρειαστεί πρέπει να δώσει εξηγήσεις»
Στη ΝΔ εκτιμάται ότι ο «Ασκός του Αιόλου» άνοιξε και το Μαξίμου αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και όπου αλλού απαιτηθεί.

«Αποδόμηση» συνέντευξης Τσίπρα

Το γαλάζιο επιτελείο, προχώρησε και στην αποδόμηση της συνέντευξης Τσίπρα. Ειδικότερα εστιάζουν την κριτική τους σε τέσσερα κομβικής σημασίας ζητήματα:

Πρώτον. Αφορολόγητο. Η δήλωση του ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην κυβέρνηση, θυμίζει τις παλαιότερες δεσμεύσεις του για τη μη περικοπή των συντάξεων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τα κόκκινα δάνεια, τα μνημόνια κ.ο.κ. Πρόκειται για επικοινωνιακά τερτίπια του Αλέξη Τσίπρα, που – όπως λένε – στην προσπάθεια του να σωθεί καταφεύγει στο λαϊκισμό που δεν περνά στην κοινωνία. Η αλήθεια για το αφορολόγητο βρίσκεται στην απόφαση του Eurogroup της 5ης Απριλίου 2019. Αναφέρει: «Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση να συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, ιδίως όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος που θα διευρύνει τη φορολογική βάση». Αυτό σημαίνει το αφορολόγητο».

Δεύτερον. Εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πείσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά δεν έπεισε γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι εκλογές όπως και ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλονται, αλλά προκηρύσσονται, προς αιφνιδιασμό των πολιτικών αντιπάλων.

Τρίτον. Οικονομία – ΔΝΤ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει στη χώρα όπως και οι θεσμοί οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως έγινε πρόσφατα με τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία, που ουσιαστικά επέβαλαν τους ορούς του στον κ. Τσακαλώτο.
Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι δεν αλλάζει τίποτε απολύτως, καθώς η επιτήρηση συνεχίζεται, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα με τους τριμηνιαίους ελέγχους του άτυπου τέταρτου μνημονίου.

Τέταρτον. Novartis. Η Νέα Δημοκρατία μίλησε για σκευωρία η οποία κατέληξε σε φιάσκο. Όπως επισημαίνεται η υπόθεση είχε προαναγγελθεί από τον κ. Τσίπρα το 2017 στην Βουλή. Στις 4 Φεβρουαρίου το 2018 και αμέσως μετά από ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα ο κ. Παπαγγελόπουλος βγήκε και είπε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ