today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ρουμανία: Ιστορική τραγωδία η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

Ιστορική τραγωδία χαρακτηρίζουν την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ρουμανίας ,υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για συνταρακτικά νέα που συγκλόνισαν όχι μόνο τη Γαλλία, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρουμανίας Άννα Μπιρτσάλ, σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζει την Παναγία των Παρισίων “σύμβολο του Χριστιανισμού” και προσθέτει:  “Η Παναγία των Παρισίων είναι σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού, ένα κτίριο που φέρει τα σημάδια των δεκάδων γενεών, ένα ορόσημο του Χριστιανισμού. Αλλά υπάρχει και μια μικρή ελπίδα σε όλους αυτούς τους εφιάλτες που σχετίζονται με τη φωτιά της Νοτρ Νταμ: Oι πυροσβέστες ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού του καθεδρικού ναού, το οποίο δεν φαίνεται να επηρεάζεται πολύ. Επίσης, ο χρυσός σταυρός μέσα στο βωμό σώθηκε από τις φλόγες. Είμαι βέβαιη ότι στο επόμενο διάστημα οι προσπάθειες ανοικοδόμησης θα είναι επιτυχείς και η Νοτρ Νταμ του Παρισιού θα ξαναγεννηθεί από τη στάχτη της”.

Για “ασύλληπτες εικόνες” και απώλεια ενός σημαντικού μνημείου, κάνει λόγο ο υπουργός, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τζορτζ Τσιάμπα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ  η αντιπρόεδρος της ρουμανικής κυβέρνησης Γκρατιέλα Γκαβριλέσκου ανήρτησε φωτογραφία της Παναγίας των Παρισίων, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι, “οι μελλοντικές γενιές θα ‘κληρονομήσουν’ το Παρίσι δίχως αυτό το μοναδικό σύμβολο πίστης, ιστορίας, αρχιτεκτονικής…”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ