today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μ.Χαρακόπουλος: Η κυβέρνηση αδυνατεί να αποκαταστήσει τη νομιμότητα

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τα αλλεπάλληλα επεισόδια βίας στα Εξάρχεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα προκαλεί την κοινή λογική, δηλώνοντας ότι βλέπει τα Εξάρχεια ως τη… Μονμάρτη των Αθηνών, τα Εξάρχεια συνεχίζουν να δοκιμάζονται από αλλεπάλληλα επεισόδια βίας. Συγκεκριμένα, εχθές:

Για μια ακόμη φορά, οι γνωστοί-άγνωστοι με βροχή από μολότοφ και πέτρες έκαναν επαναστατική γυμναστική εναντίον των αστυνομικών, που εξακολουθούν να φυλάνε τις… συνοριακές γραμμές του κράτους των Εξαρχείων, χωρίς να εισέρχονται στο “έδαφός” του.

Για μια ακόμη φορά, οι μπαχαλάκηδες -εγχώριοι αλλά και εισαγόμενοι, οπαδοί του αναρχοτουρισμού- κατέφυγαν στο πολύπαθο Πολυτεχνείο, χωρίς να μπορεί κανείς να τους καταδιώξει, αφού τους προστατεύει ο νόμος Γαβρόγλου.

Για μια ακόμη φορά, οι κάτοικοι της ιστορικής αυτής συνοικίας αισθάνθηκαν όμηροι ενός ακήρυχτου πολέμου, χωρίς την προστασία του κράτους, που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι μόλις πριν λίγες ημέρες προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάλειψη της περιοχής τους και δέχθηκαν επιθέσεις από κουκουλοφόρους.

Δυστυχώς, η φαινομενική αποκατάσταση της τάξης ύστερα από την επιχείρηση εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων διήρκεσε μόλις ένα πρωινό. Όλα επανήλθαν τάχιστα στη θλιβερή “κανονικότητα”, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί απολύτως να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ