today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Πρώτη οδήγηση του νέου VW T-Cross στην Ελλάδα

H νέα προσθήκη στη γκάμα των compact SUV είναι το VW T-Cross. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει όλα τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων που σχεδιάσθηκαν για να κινούνται και εκτός των ασφάλτινων διαδρομών.

Είναι υπερυψωμένο από το έδαφος αλλά δεν φέρει σύστημα τετρακίνησης σε καμία έκδοση γιατί απευθύνεται κυρίως στους οδηγούς που κινούνται στο αστικό περιβάλλον.

Είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το SUV T- Roc και βασίζεται στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του VW Polo. Τα SUV και τα Crossover, που αναπτύχθηκαν με βάση τα supermini είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια γιατί προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως η πρακτικότητα, η ευελιξία, η απρόσκοπτη ορατότητα, η δυνατότητα να κινηθούν σε χωματόδρομο περιορισμένης δυσκολίας και το περιορισμένο κόστος χρήσης σε σχέση με τα μεγαλύτερα SUV.

Το μήκος του VW T-Cross είναι 4,11 μ. , μεγαλύτερο κατά 55 χιλ. από το Polo. Η μεταξύ τους διαφορά είναι περισσότερο εμφανής σε ότι αφορά το ύψος των δύο μοντέλων, το T-Cross φτάνει τα 1.584 χιλ. , το Polo δεν ξεπερνά τα 1.446 χιλ. Το μεταξόνιο των 2.551 χιλιοστών είναι πολύ μεγάλο αναλογικά με το εξωτερικό μήκος VW T-Cross.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ