Στην Βουλή η υπόθεση Πετσίτη. Καλείται και η Α.Ζαΐρη

Στην διερεύνηση υπόθεσης Πετσίτη αποφάσισε να προχωρήσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό σε περίπου δέκα ημέρες θα ξεκινήσει η κλήτευση προσώπων που έχουν γνώση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα θα κληθεί η πρόεδρος της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος Αννα Ζαϊρη, το στέλεχος που διερευνούσε τις διαδρομές χρήματος μέσω offshore που σχετίζονται με τον κ. Πετσίτη αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την Αρχή, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος κ.α..

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου χωρίς να δείξει ιδιαίτερη αντίσταση – σε σχέση με αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος – έκανε αποδεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης εξηγώντας πως «είναι προεκλογική περίοδος και είτε πρόκειται για σκάνδαλο είτε για συμψηφισμό σκανδάλων πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να εξεταστεί» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «κάνω αποδεκτό το αίτημα για να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τα δημοσιεύματα».

«Όπως γνωρίζετε ο καταστατικός χάρτης με τον οποίο ιδρύεται η Αρχή (σ.σ. για το «μαύρο» χρήμα) δεσμεύει τα μέλη της με εχεμύθεια και απόρρητο. Θα ρωτήσετε την κυρία Ζαϊρη ότι έδιωξε έναν υπάλληλο γιατί δεν της έκανε την δουλειά και θα σας απαντήσει;» ανέφερε αρχικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου για να προσθέσει στην συνέχεια « Είναι θέμα που εμπλέκεται για μια ακόμα φορά στις ανάγκες της αντιπολίτευσης. Εγώ υποχρεώνομαι να υπερασπιστώ το κύρος της επιτροπής. Παρα ταύτα είναι προεκλογική περίοδος και είτε πρόκειται για σκάνδαλο είτε για συμψηφισμό σκανδάλων πρέπει να εξεταστεί με απόλυτη διαφάνεια. Συναινώ να έρθει η κυρία Ζαϊρη και ο υπάλληλος ώστε μέσα από την ακρόαση να αποκτήσουμε αν αποκτήσουμε κάποια γνώμη».

Παράλληλα, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πρότεινε μετά την εξέταση της υπόθεσης Πετσίτη να κληθεί το ΕΣΡ προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των fake news.