Επίδομα παιδιού 2019: Πότε θα μπουν τα χρήματα στον λογαριασμό σου;

Επίδομα παιδιού 2019: Δείτε αναλυτικά!

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδώσει ο ΟΠΕΚΑ επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία που θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα παιδιού 2019 και συγκεκριμένα για την α’ δόση του επιδόματος αυτού. Ωστόσο, βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών, οι δικαιούχοι πρόκειται να λάβουν το ποσό που τους αντιστοιχεί στις 29 Μαρτίου.

Σημειώνεται βέβαια πως η διαδικασία πληρωμής θα ξεκινήσει από την προηγούμενη στις 28 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Σε κάθε περίπτωση, η ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για να δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, από τις 12.00 την Τρίτη 26/03, έχει κλείσει και δεν δέχεται νέες αιτήσεις Α21 για τις επόμενες μέρες. Μέχρι δηλαδή να γίνει η εκκαθάριση όσων έχουν ήδη υποβληθεί ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί η πληρωμή. Κατόπιν θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.

Εξυπακούεται πως όσοι έχουν ήδη υποβάλλει επιτυχώς αίτηση Α21, η αίτησή τους έχει ισχύ ενός έτους και δεν χρειάζεται να επαναλάβουν την διαδικασία, ούτε μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Η πρώτη διμηνιαία δόση για το επίδομα παιδιού 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την παραπάνω ημερομηνία, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και 26 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Για τη χορήγηση της δόσης του Α διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.