today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Γκουαϊδό: Η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στη Βενεζουέλα παραβιάζει το Σύνταγμα

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως προσωρινός πρόεδρος από περίπου 50 χώρες, εκτίμησε σήμερα ότι η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στο Καράκας παραβιάζει το Σύνταγμα.

“Φαίνεται ότι (η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο) δεν εμπιστεύεται τους δικούς της στρατιωτικούς, γιατί τους φέρνει από το εξωτερικό (…) Παραβιάζουν το νέο Σύνταγμα”, είπε ο Γκουαϊδό σε ομιλία του στο κοινοβούλιο, το μοναδικό όργανο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Ο Γκουαϊδό είχε επικαλεστεί το Σύνταγμα για να αναλάβει την προεδρία τον περασμένο Ιανουάριο, με το σκεπτικό ότι η επανεκλογή του Μαδούρο το 2018 ήταν παράνομη.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον Λευκό Οίκο, η σύζυγος του Γκουαϊδό, Φαμπιάνα Ροσάλες, πρόκειται να συναντηθεί αύριο Τετάρτη στην Ουάσινγκτον με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη των ΗΠΑ στον Γκουαϊδό κατά τη συνάντηση που θα έχει με την 26χρονη ακτιβίστρια και δημοσιογράφο, η οποία θεωρείται “πρώτη κυρία” της Βενεζουέλας από τους υποστηρικτές του συζύγου της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ