today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Ολλανδία: Τουλάχιστον 3 οι νεκροί από την επίθεση στην Ουτρέχτη. (βίντεο)

Αναζητείται ο 37χρονος Τούρκος δράστης

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 9 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση σε τραμ στην Ουτρέχτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ζαν βαν Ζανέν. Τα ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά την επίθεση.

Η ολλανδική αστυνομία γνωστοποίησε  ότι αναζητά έναν 37χρονο Τούρκο σε σχέση με τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη, όπου πιστεύεται ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

«Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τον 37χρονο Γκοκμάν Τανίς (που γεννήθηκε στην Τουρκία) σε σχέση με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το πρωί» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, που έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη, μέσα από το τραμ.

Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε διάφορα σημεία της Ουτρέχτης στην Ολλανδία με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα και πιθανόν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ασφάλεια και αντιτρομοκρατίας (NCTV).

«Πολλά είναι ακόμη ασαφή στο στάδιο αυτό και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Όλμπερσμπεργκ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει γνωστό τον αριθμό των τραυματιών και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα θύματα.

Τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από πυρά μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία ανέπτυξε επιτόπου μια μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως μπορεί να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση

«Πυρά στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου. Πολλές σφαίρες. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. Διευκρίνισε πως πρόκειται για «πυροβολισμούς μέσα σ’ ένα τραμ» και πως έχουν αναπτυχθεί ιατρικά ελικόπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ