today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Οι αεροπορικές εταιρείες που βραβεύθηκαν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Τις αεροπορικές εταιρείες με την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία το 2018 βράβευσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών με τίτλο «Do the mΑΤΗ» που διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Τα φετινά βραβεία αναλυτικά:

H Sky Express τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών με την υψηλότερη επιβατική κίνηση στην Αθήνα, το 2018.
Η Scoot βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Η Volotea κατέκτησε το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο στην Ευρώπη (θερινή περίοδος 2018).Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Baltic.
Η United Αirlines κατέκτησε το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο στην Αμερική (θερινή περίοδος2018). Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Canada.
Το βραβείο με την καλύτερη επίδοση σε αναπτυσσόμενα δρομολόγια (Thin Route) κατέκτησε η Royal Jordanian για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησής της μέσα στο 2018.
Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2018/2017) έλαβαν :
Η Sky Express βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά εσωτερικού. Τιμητική διάκριση έλαβε η Εllinair.

H Vueling τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβε η Iberia.

Η Ryanair βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβε η Aeroflot.

Η Gulf Air τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Τιμητική διάκριση έλαβε η Etihad.

Η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αφρικής.

Η Air China τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ασίας. Τιμητική διάκριση έλαβε η Scoot.

Η Emirates τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αμερικής.

Το βραβείο για τη συνολικά μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης το 2018 κατέκτησε η Aegean Airlines. Επίσης, η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2018 μεταξύ των Ευρωπαίων επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας και η Emirates τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2018 μεταξύ των υπόλοιπων διεθνών επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας.

Σε μήνυμά του ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα της περσινής χρονιάς και τις προοπτικές του 2019, τόσο για το αεροδρόμιο και τις αεροπορικές εταιρείες, όσο και για τον προορισμό, χάρη στη συνεργασία και στην εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει το σύνολο της κοινότητας του αεροδρομίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ