today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Υπ. Μακεδονίας Θράκης: “Δόθηκαν” τα χρήματα αλλά δεν “μοιράστηκαν” σε “ημέτερους”

“Εσφαλμένες εντυπώσεις στους πολίτες, καθώς βρίθει από ανακρίβειες και ψευδολογίες” χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, που αναφέρεται σε συμβάσεις που υπέγραψε πρόσφατα η υφυπουργός, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

“Δυστυχώς τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν υπηρετούν την ενημέρωση των πολιτών και ακυρώνουν στην πράξη τη λειτουργία του Τύπου, ο οποίος οφείλει να περιγράφει την πραγματικότητα σφαιρικά και αντικειμενικά. Δεν αρνούμαστε την πολιτική κριτική και τον ελεύθερο δημοκρατικό έλεγχο, αλλά η παρουσίαση των γεγονότων μέσα από παραμορφωτικούς φακούς στοχεύει αποκλειστικά στην κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση και λειτουργεί σε βάρος της διαφάνειας και του δικαιώματος των πολιτών να γνωρίζουν την αλήθεια” αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση και παραθέτει λεπτομερώς τις συμβάσεις που υπέγραψε η νέα υφυπουργός.

Διευκρινίζει ακόμα ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός έως 10.000 ευρώ, για την παροχή υπηρεσιών παραγωγής φωτοαντιγράφων για τις ανάγκες του εικοσαμελούς Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αποτελεί “πάγια ετήσια προβλεπόμενη πίστωση και σύμβαση”, ενώ, αναφορικά με την καταγγελλόμενη επιχορήγηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας με 180.000 ευρώ, τονίζει, ότι εντάσσεται στις “τακτικές ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας των εργαζομένων και λειτουργικών εξόδων της”, ενώ το συγκεκριμένο ποσό θα καλύψει και τη μεταστέγαση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του διήμερου Βαλκανικού Φόρουμ για την επιχειρηματικότητα, με προϋπολογισμό 66.500 ευρώ, επισημαίνει ότι “υπηρετεί (σ.σ το φόρουμ) τον στόχο του ΥΜΑΘ για δικτύωση και συνεργασία των επιχειρηματικών και ερευνητικών φορέων των έξι χωρών των Βαλκανίων”, ότι η διοργάνωση έγινε με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού και ότι “η ανάθεση της υποστήριξης της διοργάνωσης σε δύο εταιρίες της Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκε μετά από προκήρυξη συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών”.

«…Δεν υπήρξε καμία “μοιρασιά χρήματος” όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, όπως δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση “ημετέρων”, όπως γινόταν κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στο παρελθόν, όταν κυβερνούσαν τα κόμματα που έριξαν τη χώρα στη μέγγενη της κρίσης και των μνημονίων. Όπως ήδη έχουμε τονίσει διασφαλίζουμε τη διαφάνεια στο ΥΜΑΘ. Διασφαλίσαμε ισότιμη πρόσβαση και αξιοκρατία στην αξιολόγηση. Όσοι και όσες νοσταλγούν το ΥΜΑΘ ως πολιτικό μαγαζί, θα μείνουν με τις αναμνήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ