today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Τα Σκόπια αφαίρεσαν το «Μακεδονία» από το περίπτερο στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Την αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Γερμανία προκάλεσε η χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» στα περίπτερο των Σκοπίων σε διεθνή έκθεση τουρισμού που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, στις επιγραφές του περιπτέρου των Σκοπίων εμφανιζόταν οι όροι «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless», ενώ με μικρότερους και δυσδιάκριτους χαρακτήρες εμφανιζόταν ο όρος «Οργανισμός Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας».

Ύστερα από την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, οι υπεύθυνοι του περιπτέρου προχώρησαν στην αφαίρεση των συγκεκριμένων όρων.

Με δήλωσή του λίγο αργότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας Ethnos.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, απέδωσε τις προβληματικές αναφορές στο περίπτερο της χώρας του στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου σε «ακούσιο τεχνικό λάθος».

«Η κυβέρνησή μας” τόνισε “είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όσων αφορούν στον κλάδο του τουρισμού.

«Επρόκειτο για ένα ακούσιο τεχνικό λάθος το οποίο διορθώθηκε άμεσα», κατέληξε ο κ. Μποσνιάκοφσκι.

Σημειώνεται ότι ο χρησιμοποιούμενος όρος από τους Γερμανούς διοργανωτές στην ιστοσελίδα της έκθεσης είναι «Republic Nordmazedonien».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ