today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Nestle Ελλάς: Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην παιδική διατροφή

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στην παιδική διατροφή υποστηρίζει η Nestle Ελλάς. Συγκεκριμένα, 160 γιατροί από την Ελλάδα ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην παιδική διατροφή που πραγματοποιούν ακαδημαϊκοί φορείς της Ευρώπης με την υποστήριξη της Nestle.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Nestle δίνει την ευκαιρία σε επιστήμονες του χώρου της υγείας να αποκτήσουν εξειδίκευση σε θέματα παιδικής διατροφής: Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του Nestle Nutrition Institute, η εταιρεία υποστήριξε για τρίτη φορά το ΠΜΣ στην Παιδιατρική Διατροφή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, ενώ για πρώτη φορά φέτος σε αυτό προστέθηκε και το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilians του Μονάχου και του Early Nutrition Academy με τίτλο “Early Nutrition Specialist”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα δύο προγράμματα έχουν σχεδιαστεί από τα αντίστοιχα πανεπιστήμια με την υποστήριξη του Nestle Nutrition Institute και συνιστούν μια μοναδική προσφορά της Nestle στην ιατρική κοινότητα. Παράλληλα, αποτελούν μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να συνεισφέρει σε ένα πιο υγιές μέλλον, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής κατά τις πρώτες 1.000 μέρες της ζωής ενός παιδιού, αλλά και τη σημαντική επίδρασή της στην ανάπτυξη και μαθησιακή ικανότητά του, καθώς και στην μετέπειτα υγεία του ως ενήλικα.

Με βασικό άξονα την ενίσχυση των γνώσεων και των εμπειριών των συμμετεχόντων για την παιδική διατροφή και την εξοικείωσή τους με νέες προτάσεις, τα δύο επτάμηνης διάρκειας προγράμματα αποτελούνται από μια σειρά διαδικτυακών οπτικοακουστικών μαθημάτων, τα οποία ολοκληρώνονται με μια σειρά ζωντανών συναντήσεων ανά τον κόσμο. Τηρώντας τη δέσμευση που ανέλαβε το 2015 να παρέχει έως το τέλος του 2019 την ευκαιρία συμμετοχής στο πρόγραμμα σε πάνω από 400 παιδιάτρους από την Ελλάδα και την Κύπρο, τα δύο προηγούμενα χρόνια η Nestle έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής σε 170 γιατρούς, 160 από την Ελλάδα, 7 από την Κύπρο και 3 από την Αλβανία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ