today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

EWG: Ολοκληρώστε τα προαπαιτούμενα για να πάρετε τη δόση. Διορία μέχρι 11 Μαρτίου

Δεν κάνουν πίσω οι θεσμοί σχετικά με την εκταμίευση της δόσης τους 1 δις ευρώ και δίνουν διορία στην Ελλάδα να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι το Eurogroup στις 11 Μαρτίου, αλλιώς οι αποφάσεις μεταφέρονται για τον Απρίλιο.

Σε μία σύντομη συζήτηση στο σημερινό Euroworking group oι εκπρόσωποι των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης άκουσαν τις τοποθετήσεις των θεσμών όσον αφορά την δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση η οποία τους παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι παραμένουν ακόμα ανοιχτά σημεία όπως η συμφωνία στον νέο νόμο προστασίας της α’ κατοικίας καθώς ακόμα δεν είναι ικανοποιητικός για τους θεσμούς ενώ τονίστηκε και η ανάγκη για νέο διαγωνισμό πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ άμεσα καθώς και αυτό είναι ένα από τα μη ολοκληρωμένα προαπαιτούμενα.

Ολλανδοί και Γερμανοί κράτησαν σκληρή στάση, με τον Ολλανδό εκπρόσωπο να υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ξαναεξεταστεί κατά πόσο έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα τον Ιούνιο και όχι τον Απρίλιο, και τον Γερμανό εκπρόσωπο να υπενθυμίζει ότι η απόφαση για εκταμίευση πρέπει να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο. Ο ίδιος επισήμανε ότι τον Σεπτέμβριο είχε ειπωθεί στο κοινοβούλιο ότι η ειδική μεταχείριση στην προστασία της α’ κατοικίας θα καταργηθεί άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ