Κέιτ Μπλάνσετ και Τζούλια Ρόμπερτς: Γιατί εξακολουθούν να κάνουν ταινίες

Η Κέιτ Μπλάνσετ κοσμεί το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού Interview, στο οποίο δίνει συνέντευξη στη συνάδελφό της, ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς για τη ζωή, την οικογένεια και τις επιλογές στην καριέρα της.

Οι δύο ηθοποιοί που έχουν βραβευθεί με Όσκαρ κάνουν φιλοσοφική συζήτηση για τη βιομηχανία του κινηματογράφου και αποκαλύπτουν τι τους ωθεί να συνεχίσουν να κάνουν ταινίες.

«Ίσως είναι καιρός να σταματήσουμε», αναρωτιέται η Μπλάνσετ, αλλά η Ρόμπερτς της λέει να σταματήσει να λέει τέτοια πράγματα.

«Όχι, αλλά είναι πραγματικότητα. Πρέπει να πάω στη σκηνή με τα εσώρουχα μου και πάλι, και σκέφτομαι, γιατί; Γιατί δεν μπορώ να εκτρέφω απλά κοτόπουλα και να διαβάζω Προυστ; Όλους αυτούς τους τόμους που έχω αγοράσει και δεν έχω ακόμη διαβάσει. Γιατί δεν επέλεξα αυτούς; Γιατί εξακολουθώ να κάνω ταινίες;»

Αδυνατώντας να βρει έναν λόγο, η Κέιτ Μπλάνσετ θέτει το ερώτημα στην Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία απαντάει: «Μου τηλεφωνούν». Αν και η ηθοποιός παραδέχθηκε ότι αισθάνθηκε «ανασφαλής» για τη δουλειά της για πρώτη φορά όταν έκανε την πρώτη της ταινία με τον σύζυγο Ντάνι Μόντερ.