today-is-a-good-day
17 C
Athens

ΧΥΤΥ Λευκίμμης: 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι 4 συλληφθέντες

Προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν από την Εισαγγελία Κέρκυρας, οι τέσσερις συλληφθέντες 30, 33, 35 και 40 ετών που κατηγορούνται για τα αδικήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, των διακεκριμένων φθορών, της παράβασης της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και κατά περίπτωση της παράνομης οπλοφορίας.

Στην υπόθεση φθοράς των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ νότιας Κέρκυρας, που σημειώθηκαν την Τρίτη τα ξημερώματα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας εξετάζει την εξακρίβωση της συμμετοχής άλλων δέκα ατόμων ηλικίας από 23 έως 56 ετών.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες στις δολιοφθορές του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην περιοχή Μεσοράχια Λευκίμμης που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μετείχαν στον εμπρησμό με εύφλεκτες ύλες (βενζίνη, πετρέλαιο) και φωτοβολίδες.

Οι εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν στον ΧΥΤΥ, εκτιμάται ότι ανέρχονται στο ύψος των περίπου 300.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν δεδομένα που συνέλεξαν κατά την έρευνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, με τη συνδρομή κλιμακίου αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι συλληφθέντες μετά και την 48ωρη αναβολή που πήραν για να απολογηθούν, κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ