today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Πρέπει να δουλέψω σκληρά γι’ αυτά που θέλω

Λιγότερο από μια ώρα χρειάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να αποκλείσει τον Εγκόρ Γκερασίμοφ από τη συνέχεια του Open στο Ντουμπάι. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, νο 11 στον κόσμο και νο 5 του ταμπλό, αντιμετώπισε στον β΄ γύρο τον 26χρονο Λευκορώσο (νο 155) και τον απέκλεισε εύκολα με 6-3, 6-1 μέσα σε 58 λεπτά.

Ο Ελληνας σταρ μίλησε για την αγωνιστική του κατάσταση, τους υψηλούς στόχους που έχει για το 2019: «Το επιθετικό μου παιχνίδι είναι ισχυρό αυτή τη στιγμή. Νιώθω πολύ άνετα όταν ανεβαίνω στο φιλέ, είμαι επιθετικός στο γήπεδο και νομίζω πως αυτό έχει βοηθήσει πολύ στο να χτιστεί η αυτοπεποίθησή μου, με όλους τους αγώνες που έπαιξα την προηγούμενη εβδομάδα», τόνισε ο Τσιτσιπάς και συμπλήρωσε:

«Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα, γνωρίζοντας πως είχα ένα πολύ καλό 2018. Κάθισα και σκέφτηκα τι θέλω να πετύχω αυτή τη χρονιά. Είναι μόνο η αρχή για την καριέρα μου και θέλω να εκμεταλλευτώ κάθε μια χρονιά στους αγώνες, οπότε διατήρησα το κίνητρό μου. Δεν ήταν πάντα εύκολο, είχα πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά τώρα νιώθω ισορροπημένος και είμαι αρκετά καλά. Θέλω να πετύχω πολλά πράγματα, όμως πρέπει να σεβαστώ και τους συναθλητές μου που έχουν τους ίδιους στόχους. Πρέπει να δουλέψω σκληρά γι’ αυτά που θέλω να πετύχω περισσότερο, δεν θα είναι εύκολο.»

Ο 20χρονος πρωταθλητής μετράει έξι διαδοχικές νίκες και τόνισε για τη συμμετοχή του στο τουρνουά στο Ντουμπάι: «Επαιξα καλό τένις στην Αυστραλία και πήρα πολλούς πόντους εκεί. Ήμουν σε καλή κατάσταση και δεν ένιωθα κουρασμένος, παρόλο που στη Σόφια και στο Ρότερνταμ δεν έδειξα την ίδια θέληση. Είχα μια εβδομάδα για να ξεκουραστώ μετά το Ρότερνταμ. Μετά πήγα στη Μασσαλία και ήμουν πολύ καλύτερα. Το Ντουμπάι είναι ένα μέρος στο οποίο λατρεύω να αγωνίζομαι, έχει ωραίο κοινό από πολλές διαφορετικές χώρες που έρχονται εδώ για να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους παίκτες. Δεν μπορούσα να το χάσω!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ