today-is-a-good-day
21 C
Athens

Κ. Δουβαλίδης: «Είμαστε αισιόδοξοι πως θα γυρίσουμε με μετάλλια»

«Είμαστε αισιόδοξοι πως θα γυρίσουμε με μετάλλια», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Δουβαλίδης μιλώντας στο “Πρακτορείο FM104,9”, καθώς ολοκληρώνεται η προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού που θα διεξαχθεί στη Γλασκόβη (1-3 Μαρτίου).

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που θα δώσει το παρών στο αγώνισμα των 60 μέτρων με εμπόδια, τόνισε αρχικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Νιώθω πάρα πολύ καλά, νιώθω έτοιμος. Θα πάμε σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και αισθάνομαι ακόμη καλύτερη ψυχολογικά. Καθώς αυτό είναι το τέταρτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για μένα και καθώς είμαι στα 32 μου, χαίρομαι πολύ που θα είμαι σε μία ακόμη τέτοια διοργάνωση», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ο οργανισμός μέχρι τα 25 είναι πιο δυνατός αλλά κι εγώ νιώθω το σώμα μου σε πολύ καλή κατάσταση. Θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στη δυσκολία των αγώνων παρά το γεγονός πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Και το κορμί μου νιώθει καλά αλλά και ψυχολογικά είμαι σε εξαιρετική κατάσταση».

Όσο για το χρόνο με τον οποίο θα ήταν ικανοποιημένος ο ίδιος, ο Δραμινός αθλητής επισήμανε: «Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος από 7.70 δευτερόλεπτα και κάτω. Η καλύτερη μου επίδοση είναι το 7.60. Από αυτά που βλέπω στην προπόνηση, πιστεύω θα είναι και πιο κάτω. Βέβαια από την προπόνηση μέχρι τον αγώνα είναι μακρύς ο δρόμος. Η συμμετοχή μου στον τελικό θα είναι σαν μετάλλιο για μένα. Οι χρόνοι θα κυμανθούν και κάτω από 7.55 πιστεύω στα μετάλλια. Αν μπω στον τελικό, όλα μπορούν να συμβούν. Αν είσαι εκεί, όλα είναι ανοιχτά».

Σχολιάζοντας το κλίμα στην υπόλοιπη ελληνική αποστολή, o Δουβαλίδης προέβλεψε: «Έχουμε κάνει πολλές αποστολές σχεδόν με όλα τα παιδιά. Το κλίμα είναι πολύ θετικό. Έχουμε όλοι διάθεση και χαρά καθώς πηγαίνουμε σε μια τέτοια διοργάνωση. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα γυρίσουμε με αρκετά μετάλλια».

Στο τέλος, ωστόσο, ο Κώστας Δουβαλίδης εξέφρασε και το παράπονό του αναφορικά με τους χώρους εκγύμνασης: «Στη Δράμα δυστυχώς δεν υπάρχουν κλειστές εγκαταστάσεις και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα τη χειμερινή σεζόν. Αναγκαζόμαστε να ξενιτευόμαστε, ακόμη και σε ξένες χώρες. Αν έμενα στη Δράμα δυστυχώς δεν θα μπορούσα να κάνω σωστή προετοιμασία. Γνωρίζω πως στις επαρχιακές πόλεις δύσκολα θα αλλάξουν κάποια πράγματα, όμως ευελπιστώ να γίνουν κάποιες καινούριες εγκαταστάσεις που θα βοηθήσουν πάρα πολύ τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ