today-is-a-good-day
19 C
Athens

Βραβεία ‘Οσκαρ: Ποιος ψηφίζει και πώς;

Ποιοι είναι οι 7.902 εκλογείς που μπορούν να ψηφίσουν φέτος για τα ‘Οσκαρ, τα πλέον εξέχοντα κινηματογραφικά βραβεία που θα απονεμηθούν στις 24 Φεβρουαρίου στο Χόλιγουντ; Από πού προέρχονται; Πώς θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την 91η τελετή απονομής;

Ποιος έχει δικαίωμα να ψηφίσει ;

Όλοι όσοι ψηφίζουν για τα ‘Οσκαρ είναι μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που βρίσκεται στο Λος ‘Αντζελες. Πρέπει να είναι “καταξιωμένοι” επαγγελματίες του κινηματογράφου και να προέρχονται από έναν από τους 17 κλάδους της βιομηχανίας (ηθοποιοί, κομμωτές, ενδυματολόγοι, μοντέρ, παραγωγοί σκηνοθέτες, σεναριογράφοι κ.ά.).

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν επιλεγεί από τουλάχιστον δύο μέλη της Ακαδημίας, εκτός από τους υποψήφιους και τους βραβευμένους στα ‘Οσκαρ, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν απευθείας αίτηση.

Μετά την εξέταση του φακέλου τους, η τελική απόφαση λαμβάνεται από το Συμβούλιο των Κυβερνητών της Ακαδημίας.

Τα μέλη της Ακαδημίας επωφελούνταν επί μακρόν του δικαιώματος της “ισόβιας” ψήφου αλλά από το 2016, το δικαίωμα αυτό περιορίστηκε σε δεκαετή ανανεώσιμη περίοδο, ώστε εκλογείς που εγκατέλειψαν την κινηματογραφική βιομηχανία πολύ καιρό πριν, να μην συνεχίζουν να ψηφίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ