today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ο υφέρπων φασισμός του αντιφασισμού…

Αν θα επέλεγα έναν και μόνον λόγο για να σταθώ απέναντι από το ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές με τις οποίες πολιτεύεται, δεν θα ήταν ούτε η υπερφορολόγηση, ούτε τα ψέματα και ο λαϊκισμός με τον οποίο κέρδισε την εξουσία για να πράξει τα εντελώς αντίθετα από τα υπεσχημένα, ούτε καν αυτή η άθλια Συμφωνία των Πρεσπών, που –στο φινάλε- βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με όσα διαχρονικά πρεσβεύει η Αριστερά για τη Μακεδονία.

του Βαγγέλη Μωυσή

Θα ήταν η βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «αστέρες» του, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, διεκδικούν το αποκλειστικό προνόμιο να «κατατάσσουν», να «κατηγοριοποιούν», να «χαρακτηρίζουν» και να απαξιώνουν ανθρώπους, συνειδήσεις και επικριτές, κοινωνικές ομάδες και πόλεις ολόκληρες, κάτω από την ταμπέλα του «φασίστα», ή του «ακροδεξιού», όποτε συναντούν απόψεις διαφορετικές από τα δικά τους ιδεοληπτικά μέτρα και σταθμά.

Ο εμβληματικός Ουίνστον Τσώρτσιλ το είχε διατυπώσει πολύ πριν την εποχή μας εξαίσια: «Οι φασίστες του μέλλοντος θα λέγονται αντιφασίστες.»

Σύμπτωμα αυτής της νοοτροπίας ήταν το χαλαρό κους-κους του πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στο πλαίσιο του οποίου χαρακτήρισε το 70% των Ελλήνων… άμυαλους ακροδεξιούς.

Γέννημα αυτής της νοοτροπίας είναι ο Παύλος Πολάκης, που αντιμετωπίζει λίγο-πολύ ως εχθρό του λαού, όποιον τολμά να διαφωνεί με τη δική του αξιολόγηση των πραγμάτων.

Εκδήλωση της ίδιας νοοτροπίας, είναι η πεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ, πως οι δικές του επιλογές στη Θεσσαλονίκη εκφράζουν την «δημοκρατική Μακεδονία», ενώ όλοι όσοι  βρίσκονται απέναντι από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποτελούν τους εκφραστές του εθνικισμού, του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης…

Απόλυτη έκφραση των ιδίων πεποιθήσεων, είναι οι στοχοποιήσεις, οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις σε βάρος καθηγητών και φοιτητών στα πανεπιστήμια, όποτε τολμούν να εκφέρουν λόγο… μη εγκεκριμένο από τα αριστερά δόγματα.

Πρακτικοί της ίδιας αντίληψης είναι οι Ρουβίκωνες και κάθε είδους Ρουβίκωνες, που θεωρούνε εαυτούς προνομιακούς τιμητές θεσμών, νόμων και ανθρώπων, ζητώντας την αναγνώριση του «δικαιώματός» τους, να λειτουργούν ως περιφερόμενο λαϊκό δικαστήριο.

Επιβεβαίωση της ίδιας τακτικής αποτελεί η ευκολία με την οποία βαφτίζονται συλλήβδην φασίστες και ρατσιστές κάποιοι γονείς, ή κάποιοι οδηγοί του ΟΑΣΘ, ή ορισμένοι κάτοικοι των νησιών μας, επειδή τολμούν να εγείρουν προβληματισμούς για θέματα υγιεινής και ασφάλειας, που σχετίζονται με τις συνθήκες φύλαξης (τις άθλιες κατά γενική ομολογία) των προσφύγων στην Ελλάδα.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμα παραδείγματα.

Η ουσία όμως, είναι εμφανής.  Ο υφέρπων φασισμός του αντιφασισμού, είναι επίσης εμφανής.

Ή έπαρση του Ολοκληρωτισμού, δεν χωρά σε δημοκρατικά καθεστώτα. Και αυτή η έπαρση, τελικά είναι αυτή που επέβαλε τη Συμφωνία των Πρεσπών κόντρα στο αίσθημα της πλειονότητας των Ελλήνων. Αυτή η έπαρση είναι που οδηγεί στην ταύτιση του πατριωτισμού με τον εθνικισμό, όποτε βολεύει την παρούσα κυβέρνηση.

Η ίδια έπαρση, είναι αυτή που προκαλεί το κοινό αίσθημα με τις συνεχόμενες άδειες στον αρχιδολοφόνο της 17Ν και την έμπρακτη προσβολή στη μνήμη των θυμάτων του…

Αυτή την έπαρση τελικά, πρέπει να τιμωρήσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εθνικές εκλογές…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ