today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Χάρισον Φορντ εναντίον Τραμπ: Βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ άδραξε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς φόρουμ σήμερα στο Ντουμπάι, για να καταγγείλει τις θέσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κι άλλων ηγετών της διεθνούς κοινότητας, που απορρίπτουν την κλιματική αλλαγή.

«Παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο, ηγέτες, ιδίως στην ίδια μου τη χώρα, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στο υπάρχον σύστημα, απορρίπτουν ή μειώνουν την επιστήμη» είπε ο κινηματογραφικός αστέρας κατά τη διάρκεια του World Government Summit, μιας ετήσιας συνόδου για την παγκόσμια διακυβέρνηση.

«Βρίσκονται στην κακή πλευρά της Ιστορίας» υπογράμμισε ο 76χρονος ηθοποιός.

Κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη ηθική κρίση της εποχής μας», ο Φορντ εξέφρασε τη λύπη του διότι «οι λιγότερο υπεύθυνοι για την καταστροφή της φύσης βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σοβαρότερες συνέπειες».

Λίγους μήνες μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο το 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, με το επιχείρημα ότι συνιστά πλήγμα για την αμερικανική οικονομία.

Ο Χάρισον Φορντ απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα «να σηκώσει τα μανίκια» και να ενώσει τις δυνάμεις της στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Αφού πρέπει να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πλανήτη (…) για χάρη της ασφάλειάς μας, για χάρη του μέλλοντός μας, του κλίματός μας, έχουμε ανάγκη τη φύση σήμερα όσο ποτέ άλλοτε» επισήμανε, προτού καταλήξει:

«Η φύση δεν έχει ανάγκη τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη φύση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ