today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ντ.Τραμπ: Στο Ανόι του Βιετνάμ η νέα σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Η δεύτερη σύνοδος κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα γίνει στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, όπως γνωστοποίησε ο πρώτος μέσω Twitter.

Η χώρα και η ημερομηνία της δεύτερης συνόδου κορυφής, που θα ακολουθήσει την πρώτη ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο του 2018, είχαν ήδη ανακοινωθεί από τον Τραμπ στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης την Τρίτη, αλλά η ακριβής τοποθεσία παρέμενε άγνωστη.

«Αδημονώ να συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ & να προωθήσουμε την υπόθεση της ειρήνης!», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι απεσταλμένοι του στην Πιονγκγιάνγκ είχαν μια «πολύ παραγωγική συζήτηση» με βορειοκορεάτες αξιωματούχους.

Ο Στίβεν Μπίγκαν, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, διαπραγματευόταν τις τελευταίες τρεις ημέρες με αξιωματούχους της ΛΔ Κορέας, ιδίως τον ομόλογό του Κιμ Χιόκ Τσολ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής. Οι Μπίγκαν και Κιμ Χιόκ Τσολ θα ξανασυναντηθούν πριν από τη σύνοδο.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συζητήθηκαν «οι δεσμεύσεις για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση», η «μεταμόρφωση των σχέσεων ΛΔ Κορέας» και «η οικοδόμηση διαρκούς ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ