today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Στο “σφυρί” η συλλογή με έργα τέχνης του Τζορτζ Μάικλ

Η συλλογή με έργα τέχνης του Τζορτζ Μάικλ, που απεβίωσε το 2016, θα βγει στο «σφυρί» από τον οίκο Christie’s στα μέσα Μαρτίου στο Λονδίνο.

Γνωστός για τη βελούδινη φωνή του, ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το αληθινό όνομά του, ήταν επίσης λάτρης της τέχνης.

Ο τραγουδιστής είχε αποκτήσει στη συλλογή του έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από τη Βρετανία, όπως του Ντάμιεν Χιρστ, τα οποία θα πωληθούν την 14η Μαρτίου, σε μια δημοπρασία που οργανώνει στο Λονδίνο ο Christie’s.

Το έργο “The Incomplete Truth” (2006) του Ντάμιεν Χιρστ είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας, με την τιμή του να υπολογίζεται μεταξύ 1-1,5 εκατομ. λιρών.

Συνολικά, 75 έργα θα προταθούν στην κεντρική εκδήλωση, τη 14η Μαρτίου κι άλλα 130, που επίσης προέρχονται από τη συλλογή του συνιδρυτή του συγκροτήματος Wham!, σε μια διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 8 έως 15 Μαρτίου.

Η δημοπρασία αυτή «θα συμβάλει στη συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου του Τζορτζ Μάικλ» τονίζει ο οίκος Christie’s, σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ