today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Κατασχέθηκαν πίνακες που αποδίδονται στον Χίτλερ

Πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα που αποδίδονται στον Αδόλφο Χίτλερ και ορισμένα από αυτά επρόκειτο να βγουν στο σφυρί το Σάββατο, κατασχέθηκαν στη Γερμανία λόγω αμφιβολιών για την αυθεντικότητά τους, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Νυρεμβέργης.

Συνολικά 63 έργα που έφεραν την υπογραφή “A. H.” ή “Α. Hitler” κατασχέθηκαν, εκ των οποίων 26 επρόκειτο να δημοπρατηθούν το Σάββατο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Διενεργούμε έρευνα στην εισαγγελία της Νυρεμβέργης μετά τις υποψίες για πλαστογράφηση και απόπειρα απάτης”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γενική εισαγγελέας ‘Αντσιε Γκάμπριελς-Γκόρσολκε διευκρινίζοντας ότι στο εξής η έρευνα διενεργείται για να “εξακριβωθεί αν τα έργα είναι πλαστά ή αυθεντικά”.

Μόνο πέντε από τα 31 έργα που αναγράφονταν στον κατάλογο του οίκου δημοπρασιών θα διατεθούν τελικά προς πώληση το Σάββατο, επιβεβαίωσε σήμερα ο οίκος Weidler. Τα υπόλοιπα 26 έργα σβήστηκαν από τον κατάλογο. Η εισαγγελία κατάσχεσε 37 άλλα, η αυθεντικότητα των οποίων αμφισβητείται επίσης.

Στις 24 Ιανουαρίου η αστυνομία κατάσχεσε τρεις ακουαρέλες που αποδίδονται στον Χίτλερ, οι οποίες επρόκειτο να δημοπρατηθούν στο Βερολίνο την ίδια ημέρα έπειτα από αμφιβολίες για την αυθεντικότητά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ