today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Δημοσκόπηση για τον δήμο της Αθήνας: Πρώτος με διαφορά 25,3 μονάδων ο Κ.Μπακογιάννης

Πρώτος και με διαφορά 25,3 μονάδων βρίσκεται σε δημοσκόπηση για τον δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, που διεκδικεί τον δήμο της πρωτεύουσας, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll έρχεται πρώτος με ποσοστό 33,8% στην πρόθεση ψήφου.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιον δήμαρχο θα ψηφίσουν.

Τον κ. Μπακογιάννη ακολουθούν με ποσοστό 8,5% ο Παύλος Γερουλάνος του ΚΙΝΑΛ, ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με 7,9%, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 6%. Ο προερχόμενος από τη ΝΔ Χρήστος Τεντόμας συγκεντρώνει ποσοστό 6,2% και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ  4,2%. Το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.

Το 57% των ερωτηθέντων έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, καθώς το 59,3% απαντά ότι δεν τον γνωρίζει.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 46,8% των ερωτηθέντων επιθυμούν ο υποψήφιος δήμαρχος να γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%.

Το 9,5% κρίνει ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2% και τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν με 16,6%. Το κυκλοφοριακό/έλλειψη πάρκινγκ ακολουθεί με 13,8%, ενώ το μεταναστευτικό αγγίζει το 13,1%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ