today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Η Ατζελίνα Τζολί επισκέπτεται καταυλισμούς Ροχίνγκια

Η πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε σήμερα τον μεγαλύτερο στον κόσμο καταυλισμό προσφύγων, που φιλοξενεί σχεδόν 1 εκατομμύριο μουσουλμάνους Ροχίνγκια, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει στην επικαιρότητα τα δεινά που βιώνουν, ενόψει της έκκλησης για χρηματοδότηση που θα απευθύνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες, η διάσημη ηθοποιός, που είναι ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, θα περάσει τρεις ημέρες στην περιοχή, όπου θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς προκειμένου να «αξιολογήσει» τις ανάγκες των Ροχίνγκια και τις προκλήσεις που το Μπανγκλαντές αντιμετωπίζει ως χώρα υποδοχής.

Η 43χρονη Τζολί θα συναντηθεί, επίσης, με την πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα, που κέρδισε τους επαίνους της διεθνούς κοινότητας καθώς δεν προχώρησε σε αναγκαστικούς επαναπατρισμούς των προσφύγων, και με τον υπουργό Εξωτερικών Ακ Άμπντουλ Μόμεν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι οι συνομιλίες που θα έχει η λαμπερή πρωταγωνίστρια θα επικεντρωθούν «στην ανάγκη για ασφάλεια και βιώσιμες λύσεις για τον Γολγοθά που βιώνει μία από τις πλέον διωκόμενες μειονότητες, οι Ροχίνγκια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ