today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Λ. Αυγενάκης: Η χώρα, για ακόμα μια φορά, ουραγός σε θέματα διαφάνειας στην Ε.Ε.

«Πέρα από την οικονομία φαίνεται πως και η διαφθορά είναι το «ατού» του κ. Τσίπρα», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέροντας ότι σύμφωνα με στοιχεία της «Διεθνούς Διαφάνειας» από το 2015 μέχρι σήμερα, η χώρα μας καταγράφει τη μία αρνητική επίδοση μετά την άλλη.

«Για να μιλήσουμε την γλώσσα των αριθμών, την οποία τόσο καλά κατέχει ο κ. Τσίπρας, τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα συγκέντρωσε μόλις 45 βαθμούς υποχωρώντας στην 67η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Θέση που καθιστά την χώρα, για ακόμα μια φορά, ουραγό σε θέματα διαφάνειας στην Ε.Ε., ρίχνοντάς την στην προτελευταία θέση», συνέχισε ο γραμματέας της ΝΔ.

Είπε επίσης ότι ανάμεσα στα στοιχεία που οδήγησαν στη «διάκριση» αυτή είναι «η αναποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ο διορισμός της κας Θάνου από το γραφείο του πρωθυπουργού σε θέση επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής και τα δεκάδες σκάνδαλα της κυβέρνησης που έλαβαν χώρα μέσα στο 2018».

Ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε πως την τριετία 2012-2015, με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα είχε καταφέρει να μειώσει στους δείκτες διαφθοράς κατά 36 θέσεις!

«Η εικόνα αυτή πλήττει το κύρος της Ελλάδας διεθνώς και υποτιμά τους Έλληνες. Όμως η Νέα Δημοκρατία έχοντας στο πλευρό της την πλειονότητα ων Ελλήνων, θα κερδίσει τη μάχη του ρεαλισμού, της αλήθειας και της διαφάνειας, απέναντι στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τον νέο-παλαιοκομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο γραμματέας της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ