today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Ένοχος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος παρά την αθωωτική εισήγηση

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Αιγίου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος για ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό ιστολόγιό του και είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων.

Από το ακροατήριο ακούστηκαν αντιδράσεις, όπως «αίσχος» και «πουλημένοι».

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή.

Νωρίτερα, την αθώωση του Αμβρόσιου, πρότεινε, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της, η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου.

Η ακροαματική διαδικασία, που είχε διακοπεί την περασμένη Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, ξεκίνησε με την απολογία του Mητροπολίτη, ο οποίος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι δεν καταφερόταν με το κείμενο που ανήρτησε κατά των ομοφυλοφίλων, αλλά εναντίον πολιτικών.

Ο ίδιος διαμηνύει μέσω των δικηγόρων του ότι είναι αποφασισμένος να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης και να φτάσει το θέμα στον Άρειο Πάγο.

Το ιστορικό

Στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2015 ο μητροπολίτης χαρακτήριζε «αποβράσματα» της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους, προτρέποντας το ποίμνιό του να τους επιτεθεί: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!», έγραφε χαρακτηριστικά.

Αφορμή είχε σταθεί η κατάθεση του σχεδίου νόμου που εξομοίωνε τα δικαιώματα των ετερόφυλων ζευγαριών με αυτά των ομόφυλων.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου του 2016, εννέα πολίτες κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη.

Άλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, κάθε θρησκευτικός λειτουργός που κατά την άσκηση των καθηκόντων του (ή δημόσια, με την ιδιότητά του) προκαλεί τους πολίτες σε εχθροπάθεια εις βάρος άλλων πολιτών, τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ