today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Νίκη… μισή πρόκριση για τη Βουλιαγμένη

Το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά της Euroleague γυναικών στην υδατοσφαίριση έκανε η Βουλιαγμένη, νικώντας 13-11 την ουγγρική Ντουναουιβάρος, στο πρώτο παιχνίδι της για τον Β΄ προκριματικό όμιλο που φιλοξενείται στο Κόζιτσε της Σλοβακίας. Με κορυφαίες τις Χαραλαμπίδη, Ξενάκη και Ράνεϊ και με την άμυνα να «σφίγγει» στο κρίσιμο τελευταίο οκταλέπτο, ο ΝΟΒ ξεπέρασε το εμπόδιο της κατόχου του NE Trophy και του Σούπερ Καπ Ευρώπης και πλέον είναι φαβορί για μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου, μαζί με την πανίσχυρη Σαμπαντέλ.

Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 3-1, αλλά δέχθηκε δύο γκολ στα τελευταία 17΄΄ της πρώτης περιόδου κι άλλο ένα στο ξεκίνημα της δεύτερης, και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-3. Με πρωταγωνίστρια την Ράνεϊ, οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου αντέδρασαν και πέρασαν ξανά μπροστά 7-6 στο ημίχρονο, όμως στο τρίτο οκτάλεπτο η Ντουναουιβάρος αξιοποίησε τρεις διαδοχικές κερδισμένες αποβολές και προσπέρασε με 9-7. Χυδηριώτη και Χαραλαμπίδη σκόραραν με παίκτρια παραπάνω (γενικά οι διαιτητές σφύριξαν πάρα πολλές ποινές) και ισοφάρισαν, αλλά η Χόρβατ «έγραψε» το 10-9, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία και καθοριστική περίοδο. Με το κρίσιμο ματς να βρίσκεται «στην κόψη του ξυραφιού», ο ΝΟΒ έκανε ένα γρήγορο 3-0 (μέσα σε ένα δίλεπτο) με δύο γκολ της Ξενάκη κι ένα της Χαραλαμπίδη και κυρίως βελτιώθηκε αμυντικά, κρατώντας τις Μαγυάρες «άσφαιρες» για παραπάνω από πέντε λεπτά. Η Χόρβατ με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα μείωσε σε 12-11, αλλά η Βουλιαγμένη «έβγαλε» άμυνα με παίκτρια λιγότερο, μετά την τρίτη αποβολή της Ράνεϊ και η Στεφανία Χαραλαμπίδη με το πέμπτο της γκολ «καθάρισε» την υπόθεση νίκη, 1΄21΄΄ πριν τη λήξη.

Στις 8:30 μ.μ. ο ΝΟΒ θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Κόζιτσε, σε ένα ματς που δεν κρύβει κινδύνους, αύριο Σάββατο (26/1, 19:00) θα παίξει με τη Σαμπαντέλ και την Κυριακή (27/1, 11:00) με την ιταλική Ράπαλο, όπου πιθανότατα θα χρειάζεται ένα βαθμό για να «σφραγίσει» την επιστροφή του στην οκτάδα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ντουναουιβάρος): 3-3, 3-4, 4-2, 1-4
Η σύνθεση της Βουλιαγμένης: Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 5, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 4, Ειρ. Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου, Ράνεϊ 3, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη.
Τα γκολ της Ντουναουιβάρος πέτυχαν οι Χόρβατ 4, Βάλι 3, Γκάρντα 2, Λούκα, Μαϊέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ