today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Σκοπιανότεροι των Σκοπιανών ….

Χωρίς πρόσωπο

Προσπαθώ να κάνω μια γρήγορη ιστορική αναδρομή, ψάχνω να βρω αν ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, υπήρξε  κυβέρνηση που να ταυτίστηκε σε τέτοιο βαθμό με τα συμφέροντα των ξένων και να βιαζόταν τόσο να παραδώσει κόντρα στην επιθυμία του λαού, κομμάτι της ιστορίας της χώρας . Και δυστυχώς έχουμε την παγκόσμια πρώτη, μια κυβέρνηση  τρέχει με τα χίλια να προλάβει, τη στιγμή που πνέει τα λοίσθια, να ολοκληρώσει μια συμφωνία ενάντια στην επιθυμία της πλειοψηφίας του ελληνισμού, εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου.

Γράφει η Μαρία Ε. Δημητρίου

Είμαστε μια καταραμένη γεννιά,  γιατί σε περίοδο ειρήνης συνθηκολογούμε άνευ λόγου και υποχωρούμε άτακτα μπροστά σε ένα κράτος πολύ πιο αδύναμο από μας, επειδή αυτή η κυβέρνηση έτσι το αποφάσισε …Μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε διάσταση με τους ψηφοφόρους της,  όμως κατάφερε στο παρά ένα να διασωθεί με τις ψήφους κάποιων βουλευτών οι οποίοι, γι άλλα εκλέχτηκαν και άλλα κατέληξαν να υποστηρίζουν ελέω υπουργείων και λοιπών κινήτρων .

Η εποχή μας θα καταγραφεί  ιστορικά ως η ντροπή του γένους και  η σημερινή ημερομηνία θα αποκτήσει το  δικό της κεφάλαιο στο βιβλίο με τις εθνικές τραγωδίες.  Η συμφωνία των Πρεσπών θα καταγραφεί ως η πιο αναίμακτη ήττα στην  ιστορία της Ελλάδας . Μια βελούδινη παραχώρηση δικαιωμάτων σε ένα λαό που δεν τα δικαιούται . Γιατί  έτσι στο άκυρο και στο ξαφνικό, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος για βιάση , ένα θέμα που δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες της χώρας έγινε στόχος ζωής για την κυβέρνηση σύριζα,  σαν ένας όρκος από το παρελθόν που έπρεπε τώρα να πραγματωθεί .

Η θέση τους για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας γνωστή  και διατρανωμένη από παλιά αλλά υποτιμήθηκε από τους ψηφοφόρους μπροστά στο δέλεαρ  των οικονομικών υποσχέσεων. Γιατί τη δεδομένη στιγμή, την κρίσιμη της ψηφοφορίας, υπερίσχυσε το πρακτικό κομμάτι που αποτιμάται σε ευρώ.

Και πίστεψαν αυτούς που τους έλεγαν ότι θα κάνουν όσα  οι άλλοι οι γερμανοτσολιάδες οι προσκυνημένοι δεν μπορούσαν,  γιατί κάποιες αόρατες δυνάμεις τους εμπόδιζαν ενώ αυτοί ως δια μαγείας θα τα έλυναν όλα, γιατί ήταν μάγκες γιατί δε φορούσαν γραβάτες,  γιατί το έπαιζαν άνετοι και η ευρώπη θα χόρευε στις νότες που θα τις βαρούσαν με τα γνωστά νταούλια και δεν υπήρχε μία στο εκατομμύριο οι ξένοι να μην δεχτούν τον εκβιασμό τους …

Έτσι έλεγαν και οι περισσότεροι τους πίστεψαν, κόντρα στη λογική που έλεγε ότι αν υπήρχε λύση θα την έβρισκαν και οι προηγούμενοι ή αν είχαν την λύση για να καταργήσουν τα μνήμονια με ένα νόμο και να  βρουν οικονομικό αντιστάθμισμα από αλλού, θα μπορούσαν να πουν αυτή τη μαγική συνταγή και στην Κύπρο όταν έμπαινε στα μνημόνια το 2013 για να τα αποφύγουν …

Αλλά  οι ψηφοφόροι ήταν τόσο αποφασισμένοι να πριμοδοτήσουν  Σύριζα για τα εύκολα και απλοϊκά που τους έλεγε, που καμιά φωνή λογικής δεν ήταν ικανή να τους ταρακουνήσει , να τους κάνει να σκεφτούν. Γιατί  είχαν εκχωρήσει τη σκέψη τους στο μαθητευόμενο μάγο της πολιτικής και ήλπιζαν να βγάλει από το καπέλο το χρυσό κουνέλι σαν άλλος Μίδας .

Και όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα, όχι μόνο δεν κατάργησαν αυτά που υποσχέθηκαν αλλά υπέγραψαν και άλλα πολύ χειρότερα μνημόνια. Και ξαναψηφίστηκαν . Παρά τα ψέμματα που αποδεδειγμένα είπαν. Και αυτό τους έκανε να αποθρασυνθούν και να προχωρήσουν στην άλωση της χώρας .  Γι αυτό τώρα δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν. Και πως να υπολογίσουν ένα λαό που τους ξαναψηφίζει όταν αποδεδειγμένα βρέθηκαν ανακόλουθοι σε αυτά που είχαν υποσχεθεί;

Και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός  ότι προχώρησαν στη συμφωνία των Πρεσπών παρόλο που ήξεραν ότι αυτό ήταν ένα ευαίσθητο θέμα που  άγγιζε τη ψυχή σχεδόν όλων των ελλήνων. Προχώρησαν ακόμα και όταν είδαν τις αντιδράσεις να κορυφώνονται με τα συλλαλητήρια, χαρακτηρίζοντας όσους ήταν ενάντιοι, δηλαδή το 80% του λαού ως ακροδεξιά στοιχεία και εθνικιστές. Προσπάθησαν βέβαια να ελιχθούν δημιουργώντας ανύπαρκτα σκάνδαλα για να αποπροσανατολίσουν, αλλά αυτή τη φορά βρήκαν τοίχο,  γιατί ο κόσμος άρχισε να υποψιάζεται τις τακτικές τους .

Αλλά  τίποτα δεν ήταν ικανό να κάμψει την δεδηλωμένη απόφαση τους. Ακόμα και τώρα που ξέρουν ότι όλος σχεδόν ο ελληνισμός  έχει στραφεί εναντίων τους, είναι αποφασιμένοι να δώσουν την τελειωτική τους βολή και να βλάψουν τη χώρα, σαν εκδίκηση προς αυτούς που τους ευεργέτησαν με τη ψήφο τους.  Που τους έβγαλαν από την ανυπαρξία και τους έδωσαν οντότητα . Πιστοποιώντας το αρχαίο ρητό

“ ουδείς ασφαλέστερος εχθρός, του ευεργετηθέντος αχάριστου.”

Μαζί με κάτι υπολείμματα από ότι ξέμεινε από κόμματα που δημιουργήθηκαν ευκαιριακά,  θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα επκυρώσουν μια συμφωνία που παραχωρεί Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα σε ένα κράτος που ουδεμία σχέση έχει με τη Μακεδονία . Και παρόλο που οι  Ανέλ διαλύονται, το Ποτάμι έχει ήδη διαλυθεί, ο Σύριζα ευχόμαι να ακολουθήσει τα βήματα τους, όμως έχουν προλάβει να κάνουν τη ζημιά, αφού έγιναν στυλοβάτες σε ένα ξένο κράτος εις βάρος της χώρας τους.

Χάρισαν  γλώσσα και  ιστορία που ανήκει στη Μακεδονία σε ένα κατασκευασμένο κρατίδιο  και βιάζονται να το επικυρώσουν χωρίς περιθώριο επιστροφής, πριν καν οι Σκοπιανοί  ολοκληρώσουν τα προαπαιτούμενα, αποδεικνύοντας εαυτούς Σκοπιανότερους των Σκοπιανών ….

Η ιστορία θα γράψει   25 . 1 . 2019 η παράδοση της Μακεδονίας ….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ