today-is-a-good-day
17 C
Athens

Μακάριος Λαζαρίδης στο ThePresident: Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη η στήριξη των νέων ζευγαριών

Η οικονομική κρίση έχει βαριές συνέπειες για τη ζωή όλων των Ελλήνων πολιτών. Η ανάγκη για επανεκκίνηση της οικονομίας είναι επιτακτική. Ταυτόχρονα, όμως, η πατρίδα μας απειλείται έντονα από την υπογεννητικότητα. Η στήριξη των νέων ζευγαριών είναι απόλυτη δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

*Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη

Σε αυτό το πλαίσιο, η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη εξαγγείλει ότι κάθε ζευγάρι που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί θα λαμβάνει 2.000 ευρώ. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να δώσουμε στους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να φτιάξουν μια οικογένεια.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί και σε μια σειρά από κίνητρα για τα νέα ζευγάρια που θέλουν σήμερα να κάνουν οικογένεια αλλά αδυνατούν κυρίως λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών υποχρεώσεων.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε:

– Αύξηση του αφορολογήτου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

– Υπαγωγή όλων των βρεφικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης για τις νέες μητέρες στο χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α.

– Ενίσχυση κάθε οικογένειας που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό. Η ενίσχυση θα δίδεται με κουπόνι 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες τον χρόνο, προκειμένου να μπορεί κάθε οικογένεια να επιλέγει τον βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της

– Θεσμοθέτηση της δυνατότητας να επιλέγουν οι νέες μητέρες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας

– Τέλος θα εγκαινιάσουμε ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Λέγεται «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα» ή όπως ονομάζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες «Νταντά της γειτονιάς». Είναι ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου γυναίκες – ή και γιατί όχι και άνδρες – θα πιστοποιούνται να αναλαμβάνουν τη φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, τις ώρες που εργάζονται οι νέες μητέρες.

Παράλληλα, το οικονομικό μας πρόγραμμα είναι απολύτως προσανατολισμένο στη στήριξη των νέων οικογενειών. Με μείωση των φορολογικών συντελεστών και των εργοδοτικών εισφορών ώστε οι νέοι γονείς να έχουν μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Η ανάπτυξη για τους πολλούς είναι το ζητούμενο. Χωρίς αυτήν, είναι αδύνατο να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της οικονομικής κρίσης.

Δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο απαθείς απέναντι στον κίνδυνο της υπογεννητικότητας. Η στήριξη των νέων ζευγαριών είναι χρέος μας απέναντι στην πατρίδα. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε πολύ καλύτερα. Το 2019 θα τα καταφέρουμε

*Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ