today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Έκρηξη βόμβας στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι – Δύο τραυματίες

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε, στις 07:10, σήμερα, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού, δεν ήταν μεγάλης ισχύος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Παράλληλα, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Το κουτί εντόπισε ο νεωκόρος της εκκλησίας και ειδοποίησε τον αστυνομικό του τμήματος Εξαρχείων. Ο αστυνομικός έφτασε στο σημείο και άρχισε να περιεργάζεται το μεταλλικό κουτί που φέρεται να είχε μέσα έναν ωρολογιακό μηχανισμό. Τότε προκλήθηκε η έκρηξη που τον τραυμάτισε ελαφρά στα χέρια και το πρόσωπο. Επίσης ελαφρά τραυματίστηκε και ο νεωκόρος.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη!

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία ενώ ο νεωκόρος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή, ενώ επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η βόμβα αποτελούνταν από μπουκάλια, καλώδια και ίσως γκαζάκια και είτε ήταν μικρής ισχύος, είτε υπήρξε εμπλοκή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας τοποθετήθηκε από νεοσυσταθείσα οργάνωση που πειραματίζεται σε εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Αποκλεισμένο το σημείο της έκρηξης

Η είδηση μεταδίδεται και από τα ξένα δίκτυα.

Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και  είπε ότι η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή και πως από όσα είδε ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για την έκρηξη
ekrixi02
ekrixi03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ