today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Από την ΓΓΑ η χρηματοδότηση επιτροπών για διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας

Από τον προοϋπολογισμό της ΓΓΑ, θα χρηματοδοτούνται στο εξής, οι επιτροπές διεκδίκησης, οργάνωσης και διεξαγωγής παγκόσμιας εμβέλειας και σημασίας από την χώρα μας. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.

Ειδικότερα, «η επιχορήγηση των προαναφερόμενων επιτροπών θα γίνεται μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ενόψει δε, του ιδιαίτερου οικονομικού και κοινωνικού αντίκτυπου των εν λόγω αθλητικών διοργανώσεων, θεσμοθετείται για πρώτη φορά η δυνατότητα επιχορήγησης των επιτροπών αυτών και από τους τακτικούς προϋπολογισμούς των υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Τουρισμού, με κοινή απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και του αρμόδιου, κατά περίπτωση, υπουργού, καθώς και από τις Περιφέρειες, στην γεωγραφική περιφέρεια των οποίων, πρόκειται να διεξαχθούν οι παραπάνω διοργανώσεις».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική τροπολογία, «η προτεινόμενη ρύθμιση είναι κατεπείγουσα, ενόψει της διοργάνωσης από την χώρα μας, των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019, που θα λάβουν χώρα στην Πάτρα στις 25-31 Αυγούστου 2019».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ