today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Τρεις και εικοσιέξι το πρωί… Του Γιάννη Ντσούνου

Τρείς και εικοσιέξι το πρωί χτυπά το κινητό μου τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι ο καλός συνάδελφος και φίλος μου επί 25ετια Δημήτρης Γιαννίρης.

Μου λέει <<έσκασε βόμα στο κανάλι , ξύπνα κι έλα >>. Τέσερις και πέντε ήμουν ήδη στον ραδιοθάλαμο μαζί του αφού πρωτα στην διαδρομή μιλήσαμε άλλες δύο φορές για να μου πει πως θα φτάσω και που θα παρκάρω αφού το τετράγωνο ήταν αποκλεισμένο.

Η πρώτες εικόνες μέσα στην νύχτα είναι τζάμια και γυαλιά παντού και κάποια ξηλωμένα πλαίσια αλουμινίου από παράθυρα και πότες του κτιρίου. Ωστόσο ήταν ακόμη χαράματα. Γιατί όταν παραδώσαμε την ραδιοφωνική σκυτάλη στους συναδέλφους που ήλθαν λίγο αργότερα και κατεβήκαμε στον προάυλιο χώρο, τότε καταλάβαμε το μέγεθος του χτυπήματος. Τα τζάμια από τα δύο τρίτα της πρόσοψης του κτιρίου ήταν σπασμένα και τα υπόλοιπα έπρεπε να ελεγχθούν από τους άνδρες της πυροσβεστικής.

Από τον πρώτο εως τον πέμπτο όροφο γυαλιά και κατεστραμένα γραφεία στους χωρους που <<βλέπουν >> στην παλιά παραλιακή. Και φτάνοντας στο σημείο της έκρηξης ένα κράσπεδο του δρόμου γκρεμισμένο και οι προστατευτικές μπάρες να έχουν στραβώσει λες και ήταν μαλακά ελάσματα.

Το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης όπου φαίνεται ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού αποτυπώνεται πλήρως στο μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε.Ήταν ένα μεγάλο χτύπημα, ήταν ένα σφοδρό χτύπημα και πολύ καλά μελετημένο.

Τι χτυπήθηκε; Χτυπήθηκε η πολυφωνία, χτυπήθηκε η ενημέρωση, χτυπήθηκε η διαφορετική άποψη. Η μάλλον έγινε προσπάθεια να χτυπηθούν όλα αυτά. Γιατί στην ουσία το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Ουδείς κάμπτεται, ουδείς εκφοβίζεται, ουδείς τρομοκρατείται σε μια χώρα του Δυτικού κόσμου εν έτει 2018.

Η δημοκρατία που κάποιοι νομίζουν ότι πλήττουν με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Οι ιδέες αυτών των <<άρρωστων εγκεφάλων>> που οπλίζουν το χέρι <<άρρωστων και άβουλων ανθρώπων >> να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, έχουν θέση μόνο στο σκοτάδι την καταδίκη και την αποδοκιμασία. Ευθύνες  έχουν όλοι όσοι στοχοποιούν ανθρώπους, μέσα ενημέρωσης, διαφορετικές απόψεις, ευθύνες έχουν όσοι δεν επιθυμούν την ομαλότητα αλλά την αναρχία και την ανομία. Και δεν είναι ώρα ούτε για μεγάλα λόγια ούτε για ευχολόγια.

Πράξεις κύριοι, πράξεις μόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ