today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Απίστευτο: “Ανθρωπιστές” για τη Διεθνή Αμνηστεία κατηγορούμενοι λαθροδιακινητές και “μέλη εγκληματικής οργάνωσης”

Αδιανόητη παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και τις αποφάσεις τις Ελληνικής Δικαιοσύνης από το Ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστείας.
Συγκεκριμένα, στέλεχος της οργάνωσης αυτής δεν δίστασε να εκδώσει δελτίο Τύπου, το οποίο αναρτήθηκε στη σελίδα της οργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το οποίο χαρακτηρίζονται ως “Ανθρωπιστές” κατηγορούμενοι για λαθραία διακίνηση μεταναστών, και φιωκόμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωση!

Συγκεκριμένα δελτίο Τύπου στον ισότοπο της Διεθνούς Αμνηστίας στη Βρετανία με τίτλο «Greece: Charges against humanitarian workers who saved refugees ‘an outrage» και υπότιτλο «Η υπόθεση αυτή είναι μόνο το τελευταίο δείγμα του πώς οι αρχές χρησιμοποιούν καταχρηστικά νόμους κατά της λαθραίας διακίνησης ατόμων για να στοχοποιήσουν ακτιβιστές και να ποινικοποιήσουν τη διάσωση», αναφέρει τα ακόλουθα:

Τέσσερις εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που συνελήφθησαν μετά από τις προσπάθειές τους να διασώσουν στη θάλασσα πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου απελευθερώθηκαν σήμερα με εγγύηση μετά από τρεις μήνες κράτησης.

Ο Sean Binder, η Sara Mardini και δύο Έλληνες εργαζόμενοι σε ΜΚΟ κατηγορήθηκαν από τις ελληνικές αρχές για πολλά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων ότι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, κατασκοπεία, καθώς και διευκόλυνση της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων – κατηγορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φυλάκιση έως και 25 χρόνια.

Μετά την απελευθέρωση, η Κονδυλία Γκούγκου, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδας, δήλωσε:

«Ενώ χαιρετίζουμε την είδηση ότι αυτοί οι αφοσιωμένοι ανθρωπιστές θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους απόψε μετά από περισσότερες από 100 μέρες πίσω από τα κάγκελα, το γεγονός ότι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν παράλογες κατηγορίες και ενδεχόμενα μακρές ποινές φυλάκισης είναι εξοργιστικό.
Αυτή η υπόθεση είναι μόνο το τελευταίο δείγμα του πώς οι αρχές χρησιμοποιούν καταχρηστικά νόμους κατά της λαθραίας διακίνησης ατόμων για να στοχοποιήσουν ακτιβιστές και να ποινικοποιήσουν τη διάσωση.
Η κράτηση αφοσιωμένων εθελοντών ανθρωπιστών που βοηθούσαν ανθρώπους σε κίνδυνο, αποτελεί πρόκληση στη λογική. Άνθρωποι που ενεργούν ανιδιοτελώς με αυτούς τους τρόπους πρέπει να επαινούνται, όχι να φυλακίζονται.
Αυτές οι αβάσιμες κατηγορίες θα πρέπει να αποσυρθούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ