today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Χόλιγουντ: Τιμητικά ‘Οσκαρ με την σκέψη στα θύματα των πυρκαγιών

Η αμερικανική Ακαδημία των Βραβείων ‘Οσκαρ με την σκέψη στραμμένη στα πάμπολλα θύματα των πυρκαγιών που κατέστρεψαν την Καλιφόρνια και έφθασαν έως τη γειτονιά του Χόλιγουντ, απένειμε χθες βράδυ, Κυριακή, τα τιμητικά της ‘Οσκαρ στον Λάλο Σίφριν, συνθέτη του μουσικού θέματος της ταινίας «Mission Impossible» («Επικίνδυνη αποστολή») και στην Σίσελι Τάισον, ίνδαλμα δύο γενεών αφροαμερικανίδων ηθοποιών.

Σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα των πυρκαγιών οι οποίες πλήττουν εδώ και δέκα και πλέον ημέρες την Καλιφόρνια –με ήδη 80 νεκρούς συνολικά– οι οργανωτές είχαν ζητήσει από τους εικονολήπτες να μην μαγνητοσκοπήσουν τις αφίξεις των αστέρων στο Dolby Theatre για την τελετή απονομής των “Βραβείων των Κυβερνητών”. Μόνο οι φωτογράφοι είχαν διαπιστευτεί για να απαθανατίσουν τους σταρ πάνω στο κόκκινο χαλί της 10ης αυτής διοργάνωσης .

την τελετή, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών Τζον Μπέιλι απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς και στους πυρόπληκτους. «Χιλιάδες αμερικανοί συμπατριώτες μας είναι άστεγοι» και περισσότεροι από χίλιοι αγνοούνται, υπενθύμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ