today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Η Βόρεια Ήπειρος αποχαιρέτησε το παιδί της.

Με ελληνικές σημαίες, συνθήματα και τον Εθνικό ύμνο το ύστατο χαίρε

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι είπαν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Οι περισσότεροι κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς», Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Κοινοποιήστε το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΙΖΑΣΤο σημείο που τον δολοφόνησαν, σε απάτητα βουνά, οι φίλοι του ψελνουν τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟΑποκλειστικό ρεπορτάζ αύριο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕSPRESSO

Gepostet von Nikos Nikolizas am Donnerstag, 8. November 2018

 

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία διαδρομή του στο χωριό που γεννήθηκε.

Στη νεκρώσιμη πομπή ακούστηκαν μοιρολόγια και τραγούδια της Βορείου Ηπείρου, ενώ οι περισσότεροι από όσους την ακολούθησαν ήταν ταλαιπωρημένοι από το πολύωρο ταξίδι που έκαναν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να φτάσουν στο χωριό και από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που υπέστησαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ