Εγκαίνια του γραφείου εκπροσώπησης της ΔΕΗ στις Βρυξέλλες

 -  19:41

135

Στη νέα επιχειρηματική στρατηγική της ΔΕΗ, η οποία εστιάζει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), στη διαφοροποίηση σε άλλα προϊόντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και στην ανάπτυξη του πελατοκεντρικού χαρακτήρα της επιχείρησης αναφέρθηκε ο κ. Λ. Σταθάκης, εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, μιλώντας στα εγκαίνια του γραφείου εκπροσώπησής της στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε τη σημασία της λειτουργίας του γραφείου για την παρακολούθηση των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την προώθηση των θέσεων της επιχείρησης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ειδικότερα, ενόψει της διαπραγμάτευσης για το Clean Energy Package (κυρίως σε ό,τι αφορά τους μηχανισμούς ισχύος) υπογράμμισε τη σημασία των διαπιστώσεων της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού για τον ρόλο της λιγνιτικής παραγωγής στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με την Ελληνική κυβέρνηση οφείλουν να συμβάλουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αποεπένδυσης των λιγνιτικών μονάδων, που δεν θα εμποδίζεται από εξωγενείς γεωπολιτικές παραμέτρους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα μπορέσει να προχωρήσει στην ομαλή και δίκαια ενεργειακή μετάβαση στην πλήρη απανθρακοποίηση του ενεργειακού συστήματος, χωρίς να διακινδυνεύεται η ασφάλεια εφοδιασμού στην Ελλάδα και στην περιοχή, εξήγησε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν στελέχη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της ελληνικής πρεσβείας και του γραφείου Τύπου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, όπως επίσης και εκπρόσωποι της ενεργειακής βιομηχανίας.