today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για την αποσυμφόρηση των νησιών

Την έκθεση της Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, με θέμα τo μεταναστευτικό και τις κοινωνικές επιπτώσεις της λιτότητας την Ελλάδα, σχολιάζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρουν, «η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης βασίζεται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν τον περασμένο Ιούνιο. Από τότε, στο πλαίσιο του προγράμματος αποσυμφόρησης των νησιών που εφαρμόζει το ΥΜΕΠΟ, περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι που είχαν αντίστοιχο δικαίωμα, έχουν μεταφερθεί σε δομές της ενδοχώρας και πλέον διαβιούν κάτω από συνθήκες παραπάνω από αξιοπρεπείς». Και προσθέτουν: «Ασφαλώς, κρίσιμοι παράγοντες στην εξίσωση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, παραμένουν, αφενός οι συνεχιζόμενες ροές προς τον Έβρο και τα νησιά κι αφετέρου η έλλειψη προγράμματος ανακατανομής στην Ευρώπη. Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης αναγνωρίζει τους επιβαρυντικούς παράγοντες, δεν κάνει όμως εκτενέστερη αναφορά σε μια σειρά από δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, στις οποίες οι συνθήκες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από πολύ καλές έως άριστες».

Καταλήγοντας, οι πηγές του ΥΜΕΠΟ τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει τον αγώνα δρόμου για την αποσυμφόρηση των νησιών και τη βελτίωση των συνθηκών, παρά τις πασιφανείς αντιξοότητες, κάτι που αποτυπώνεται και στην έκθεση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ