today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Μαθητικός διαγωνισμός για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Μεγάλο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα την Οδική Ασφάλεια συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το παρατηρητήριο οδικής ασφάλειας ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου, σε μια προσπάθεια για την μείωση των τροχαίων στην περιοχή.

Ο Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός θα απευθύνεται σε μαθητές σχολικής χρονιάς 2018 – 2019 και θα έχει θέμα την Οδική Ασφάλεια Ε’ και Στ’ Δημοτικού, Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου.

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει: Εικονογράφηση (Σκίτσο – Αφίσα – Γελοιογραφία), παιχνίδια σε ηλεκτρονική μορφή (παιχνίδι, παζλ, σταυρόλεξο, κρυπτόλεξο, quiz), Ραδιοφωνικό Spot, τηλεοπτικό Spot και στίχοι τραγουδιού (μελοποιημένοι και θα πρέπει να αποστέλλονται με τη μουσική).

Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν τον Μάιο του 2019 στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ. Θα αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως και θα μπορούν να γίνουν αντίστοιχες εκθέσεις και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η αξιολόγηση θα γίνει από επιτροπή, η οποία θα οριστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ